ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Έκτακτη δράση για τους αστέγους στην Αθήνα λόγω καύσωνα

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Έκτακτη δράση για τους αστέγους στην Αθήνα λόγω καύσωνα
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

O Eλληνικός Ερυθρός Σταυρός πρόκειται να υλοποιήσει, κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου του, Dr. Αντωνίου Αυγερινού, δράση ενεργητικής προσέγγισης αστέγων και εργασίας στο δρόμο (streetwork) στην περιοχή του Θησείου, τη Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024, από τις 10:00 έως και τις 13:30.

Αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά τη σταθερή υποστήριξή του σε ευάλωτους πληθυσμούς που διαβιούν υπό συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού, ο Ε.Ε.Σ. θα κινητοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό του, επαγγελματίες και εθελοντές, και θα αναπτύξει κλιμάκιο παροχής βοήθειας το οποίο θα δραστηριοποιηθεί στο Θησείο, κατόπιν χαρτογράφησης του άστεγου πληθυσμού.

Το κλιμάκιο θα στελεχώνεται από κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές και εθελοντές και των τριών (3) Σωμάτων του Ε.Ε.Σ. (Κοινωνικής Πρόνοιας, Υγείας και Σαμαρειτών-Διασωστών και Ναυαγοσωστών) και θα παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια μέσω της διάθεσης υλικού ενίσχυσης και ειδών ατομικής υγιεινής, ενημέρωση για τους διαθέσιμους κλιματιζόμενους χώρους στην ευρύτερη περιοχή, Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας και Πρώτες Βοήθειες σε άτομα που αντιμετωπίζουν σχετικές δυσκολίες ή προβλήματα υγείας.

Εκτιμάται πως από την εν λόγω δράση θα ωφεληθούν συνολικά περίπου 100 άτομα. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός δεσμεύεται ότι θα υλοποιεί ανάλογες δράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ιδιαίτερα σε περιόδους κατά τις οποίες θα επικρατούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ