ΕΛΛΑΔΑ

«Θρασύτατη και ξεδιάντροπη»: «Βιτριολικά» δημοσιεύματα στην Τουρκία για την Δέσποινα Βανδή

«Θρασύτατη και ξεδιάντροπη»: «Βιτριολικά» δημοσιεύματα στην Τουρκία για την Δέσποινα Βανδή

Η τραγουδίστρια Δέσποινα Βανδή

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI

Στην ακύρωση της συναυλίας της Δέσποινας Βανδή σε φιλάνθρωπική εκδήλωση στη Σμύρνη  όταν διαπίστωσε πως στον χώρο που θα εμφανιζόταν είχαν αναρτηθεί αφίσες του Κεμάλ Ατατούρκ. αναφέρονται σήμερα τουρκικά Μέσα, με την φιλοκυβερνητική Χουριέτ, αλλά και η εθνικιστική Türkiye να αναφέρονται και σήμερα στο συμβάν.

Συγκεκριμένα, η Χουριέτ αναφέρει ότι «στην Ελλάδα επικρατεί ένα εθνικιστικό συναίσθημα και όσοι δεν ανταποκρίνονται σ' αυτό δέχονται 'λιντσάρισμα'», όπως αναφέρεται στην ΕΡΤ.

Πιο επιθετική η εφημερίδα Türkiye αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της «Θρασύτατη, ξεδιάντροπη Δέσποινα».

Τι συνέβη

Ειδικότερα, σε story που ανήρτησε στο Instagram αναφέρει πως η διοργάνωση προσπάθησε να «αλλοιώσει το περιεχόμενο της εκδήλωσης, προβάλλοντας ένα πολιτικό μήνυμα που δεν είχε συμφωνηθεί.

instagram, bandi

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, η τραγουδίστρια επρόκειτο να εμφανιστεί σε εκδήλωση που οργάνωσε το Τουρκικό Ίδρυμα Παιδείας (TEV). Την ακύρωση της συναυλίας ανακοίνωσε από τη σκηνή η πρόεδρος του παραρτήματος του τουρκικού Ιδρύματος στην περιφέρεια της Σμύρνης, Γκιουλνούρ Σονμπαϊρακτάρ.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η δήμαρχος του Τσεσμέ, Λαλ Ντενίζλι, λέγοντας ότι η Δέσποινα Βανδή δεν βγήκε στη σκηνή «επειδή θέλει να κατέβει η τουρκική σημαία και η αφίσα του Ατατούρκ».

Ζήτησε από το κοινό να μην τη «γιουχάρουν» γιατί, όπως δήλωσε, «δεν νομίζω ότι είναι καν ο άνθρωπος για τον οποίο αξίζει να σπαταλήσεις την ανάσα σου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ