ΕΛΛΑΔΑ

Σε επιφυλακή όλη τη νύχτα για τις αναζωπυρώσεις στο Σοφικό - Τέσσερις πυροσβέστες στο νοσοκομείο

Σε επιφυλακή όλη τη νύχτα για τις αναζωπυρώσεις στο Σοφικό - Τέσσερις πυροσβέστες στο νοσοκομείο

Απόκοσμη εικόνα από το πύρινο μέτωπο κοντά στο Σοφικό Κορινθίας

EUROKINISSI

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες θα εξακολουθήσουν να δίνουν οι πυροσβέστες στο Σοφικό Κορινθίας, με τη φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης (17/07) να βρίσκεται σε εξέλιξη παρουσιάζοντας ωστόσο καλύτερη εικόνα.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της κατάσβεσης τραυματίστηκαν τέσσερις πυροσβέστες.

Καρδιακό επεισόδιο υπέστη πυροσβέστης

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, ο τέταρτος τραυματίας είναι Πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης με καταγωγή από το Σοφικό Κορινθίας, ο οποίος επιχείρησε μαζί με τους συναδέλφους του εθελοντικά καθώς δεν είχε βάρδια. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο πυροσβέστης υπέστη καρδιακό επεισόδιο και διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Αττικής.

sofiko pirkagia

Μάχη με τις φλόγες στο πύρινο μέτωπο του Σοφικού Κορινθίας

EUROKINISSI

Σημειώνεται ότι κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς τρεις ακόμη πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά και διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Ειδικότερα, πρόκειται για έναν επιπυραγό με θλαστικά τραύματα από πτώση, έναν αρχιπυροσβέστη με κάταγμα στο χέρι και έναν εποχικό πυροσβέστη με ελαφρά εγκαύματα στο χέρι και στο πρόσωπο.

Βελτιωμένη η εικόνα - Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Συνολικά 140 πυροσβέστες συνεχίζουν τη δύσκολη μάχη για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά στο Σοφικό, ενώ παρά τις συνεχείς προσπάθειες, το πύρινο μέτωπο παραμένει σε εξέλιξη.

Παράλληλα, στο σημείο επιχειρούν έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 37 οχήματα. Όσο υπήρχε το φως της ημέρας, συνολικά 22 εναέρια μέσα- 10 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα- επιχειρούσαν περιοδικά στη φωτιά στο Σοφικό.

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 12:00 το μεσημέρι και αναπτύχθηκε σε πυκνή δασική έκταση, δίπλα στην εθνική οδό Επιδαύρου - Κορίνθου.

Λίγο αργότερα, εστάλη μήνυμα από το 112 στους πολίτες που βρίσκονταν στην περιοχή να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η εικόνα της φωτιάς είναι καλύτερη, ενώ όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, νωρίτερα η πυρκαγιά κινούνταν προς δύο μέτωπα, το ένα προς Επίδαυρο και το άλλο προς Κόρφο και Αγγελόκαστρο. Σημειώνεται ωστόσο ότι δεν κινδύνεψαν οικισμοί ούτε και η κατασκήνωση της περιοχής.

«Είναι μια πυρκαγιά πάρα πολύ δύσκολη. Εξελίχθηκε σε πυκνή βλάστηση, κυρίως δασική έκταση, με πεύκα, με πολύ μικρή απόσταση μεταξύ τους και σε ένα πεδίο που χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων να είναι άμεση, όπως και των εναέριων μέσων», επισήμανε νωρίτερα το απόγευμα μιλώντας στην ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης.

«Δεν λέμε ότι η πυρκαγιά έχει αντιμετωπιστεί, ούτε καν έχει περιοριστεί. Είναι σε εξέλιξη, όπως και σε εξέλιξη είναι όλο το επιχειρησιακό σχέδιο για τον περιορισμό της. Έχει ενεργοποιηθεί το Ανακριτικό Τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και αξιωματικοί από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού. Έχουμε δει ήδη στο σημείο και διερευνούν τα αίτια της πυρκαγιάς».

Η φωτιά εκδηλώθηκε στη θέση «Λαρίσι» και, λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών που χαρακτηρίζονται από πολύ υψηλές θερμοκρασίες, επεκτάθηκε γρήγορα προς Δήμαινα, ένα χωριό κοντά στην Επίδαυρο.

Διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, με μηχανήματα έργου του στρατού και των ΟΤΑ γίνεται διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών προκειμένου να περιοριστεί η φωτιά.

1721223768358-916326552-sofiko.jpg

Πυκνοί καπνοί από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Βλάσης Κορινθίας

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ

Στο σημείο βρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Σωτήρης Μουρίκης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Μανωλάκης.

Στην περιοχή μετέβη και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός.

SOFIKO KORINTHOS FOTIA PYRKAGIA

Πυκνοί καπνοί από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Βλάσης Κορινθίας

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ

Διακοπή κυκλοφορίας στη λεωφόρο Επιδαύρου

Στο μεταξύ, από νωρίς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήμα της λεωφόρου Επιδαύρου. Σύμφωνα με την αστυνομία, η διακοπή της κυκλοφορίας έχει τεθεί σε ισχύ από τη διασταύρωση Λουτρών Ωραίας Ελένης έως τη διασταύρωση της Δήμαινας.

Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων εναλλακτικών διαδρομών.

fotia.jpg

Πυροσβεστικό αεροσκάφος επιχειρεί στην κατάσβεση πυρκαγιάς που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Βλάσης Κορινθίας

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η κατασκήνωση «The Ranch» που βρίσκεται στην περιοχή, δεν υπάρχει κίνδυνος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ