ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθεροι με όρους πέντε ανήλικοι για τα επεισόδια έξω από το γήπεδο στην Αλεξάνδρας

Ελεύθεροι με όρους πέντε ανήλικοι για τα επεισόδια έξω από το γήπεδο στην Αλεξάνδρας
Οι 74 συλληφθέντες ενώ οδηγούνται στον εισαγγελέα ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ / EUROKINISSI

Ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκαν οι πέντε ανήλικοι από τους συνολικά 74 συλληφθέντες χούλιγκαν, για την συμπλοκή έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού το περασμένο Σάββατο, 13 Ιουλίου. 

Ο περιοριστικός όρος που επιβλήθηκε σε όλους είναι η απαγορεύση είσοδου σε αθλητικές διοργάνωσεις ενώ σε έναν ορίστηκε υποχρεωτική εμφάνιση μια φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Οι 74 κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν μετά την άγρια συμπλοκή οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα.

Οι συλληφθέντες βρίσκονται αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες, για απόπειρα ανθρωποκτονίας επικίνδυνες σωματικές βλάβες και για το νόμο περί όπλων σε συνδυασμό με εγκληματική οργάνωση.

Από την έρευνα της αστυνομίας κατασχέθηκε στο σημείο της συμπλοκής μία σφαίρα των 22 mm, μαχαίρι, γάντια, γκλοπ, κινητά τηλέφωνα, κράνη αλλά και 18 μοτοσικλέτες ενώ στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ολόκληρο το καταγραφικό από κύκλωμα ασφαλείας καταστήματος που έχει αποτυπώσει την στιγμή της συμπλοκής.

Ήδη έχουν ληφθεί 66 δείγματα DNA, και 72 δείγματα πυρίτιδας, ενώ ένας από τους κατηγορούμενους αρνήθηκε να δώσει DNA.

Σε ότι αφορά τους τραυματίες οι δύο παραμένουν στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ο ένας με διαμπερές τραύμα στην κοιλιά πιθανότατα από αιχμηρό αντικείμενο ενώ ο δεύτερος νοσηλεύεται στην ορθοπεδική με τραύμα στο γόνατο με θραύσμα από σφαίρα.

Η συμπλοκή σημειώθηκε χθες λίγο πριν τις οκτώ έξω από καφενείο που είναι στέκι φιλάθλων του Παναθηναϊκού σχεδόν μία ώρα πριν στο γήπεδο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας διεξαχθεί φιλικός αγώνας.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η συμπλοκή έγινε μεταξύ οπαδών της ίδιας ομάδας που έχουν αντιπαλότητα μεταξύ τους και αναμένεται μετά από τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, να απαγγελθούν κατηγορίες και σε άλλα άτομα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ