ΠΡΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΛΛΑΔΑ

«Δύσκολη» η φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας - Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις από γη και αέρα

«Δύσκολη» η φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας - Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις από γη και αέρα

Πυροσβεστικό αεροσκάφος επιχειρεί στην κατάσβεση πυρκαγιάς που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Βλάσης Κορινθίας

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ

Μαίνεται από νωρίς το μεσημέρι η μεγάλη πυργαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στο Σοφικό Κορινθίας στην περιοχή Άγιος Βλάσης, με τις φλόγες να ξεπερνούν κάποιες φορές τα δύο μέτρα. Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική, ενώ οι δυνάμεις ενισχύονται ώρα με την ώρα. Τρεις πυροσβέστες έχουν τραυματιστεί και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κορίνθου.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ιδιαίτερα ισχυροί και φτάνουν τα 7 μποφόρ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το μέτωπο κίνειται προς την Επίδαυρο, ενώ δεν κινδυνεύουν άμεσα οικσιμοί και η κατασκήνωση της περιοχής.

Στο μεταξύ ενισχύθηκαν σημαντικά οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 140 πυροσβέστες με 57 οχήματα και δεκάδες πεζοπορικές ομάδες, και από αέρος 13 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα, δύο εκ των οποίων είναι συντονιστικά.

Στο σημείο επιχειρούν και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και δεκάδες εθελοντές, διανοίγοντας σε συνεργασία με τους πυροσβέστες αντιπυρικές ζώνες ώστε να μην ξεφύγει το μέτωπο προς οικισμούς.

Τα Canadair πετούν ιδιαίτερα χαμηλά, στην προσπάθεια να δαμάσουν το πύρινο μέτωπο ενώ στην περιοχή έχουν πέσει κατά τόπους μεγάλες ποσότητες ροζ επιβραδυντικού υγρού.

Στο νοσοκομείο τρεις πυροσβέστες

Κατά τις προσπάθειες κατάσβεσης και με τις φλόγες να περνούν τα δύο μέτρα, ένας αξιωματικός και ένας υπαξιωματικός του πυροσβεστικού σώματος τραυματίστηκαν με θλαστικά τράμματα από πτώση ενώ ένας εποχικός υπάλληλος έχει εγκαύματα μικρού βαθμού στα χέρια και στο πρόσωπο.

SOFIKO KORINTHOS FOTIA PYRKAGIA

Πυκνοί καπνοί από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Βλάσης Κορινθίας

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ

Στο σημείο βρίσκεται ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Σωτήρης Μουρίκης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Μανωλάκης.

Στην περιοχή μεταβαίνει και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός.

Διακοπή κυκλοφορίας στη λεωφόρο Επιδαύρου

Στο μεταξύ έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήμα της λεωφόρου Επιδαύρου. Σύμφωνα με την αστυνομία, η διακοπή της κυκλοφορίας έχει τεθεί σε ισχύ από τη διασταύρωση Λουτρών Ωραίας Ελένης έως τη διασταύρωση της Δήμαινας.

Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων εναλλακτικών διαδρομών.

fotia.jpg

Πυροσβεστικό αεροσκάφος επιχειρεί στην κατάσβεση πυρκαγιάς που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Βλάσης Κορινθίας

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ

Εξάλλου σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η κατασκήνωσης «The Ranch» που βρίσκεται στην περιοχή, δεν αντιμετωπίζουν κίνδυνο.

Νωρίτερα εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους του Σοφικού με προτροπή να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρώτη εστία εμφανίστηκε κοντά στο δρόμο προς Επίδαυρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ