ΕΛΛΑΔΑ

Τι περιλαμβάνει και πότε ενεργοποιείται η συμφωνία Cosmote TV – EON TV

Σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα κινείται το επιπλέον κόστος που θα κληθούν να πληρώσουν οι συνδρομητές τόσο της Cosmote TV όσο και της EON TV της Nova που θα θελήσουν να επωφεληθούν από τη συμφωνία αμοιβαίας ανταλλαγής αθλητικού περιεχομένου των δύο εταιρειών, καθώς δεν θα ξεπερνά τα 3 ευρώ το μήνα.

Η συμφωνία μεταξύ Cosmote και Nova ανακοινώθηκε και επίσημα πριν από λίγο και ουσιαστικά η εμπορική διάθεση των νέων δυνατοτήτων ξεκινά από τις 23 Αυγούστου, λίγο πριν την έναρξη της νέας σεζόν της Super League. Στην περίπτωση της Cosmote TV, οι συνδρομητές της τελευταίας -εφόσον φυσικά το επιθυμούν- θα κληθούν να καταβάλλουν επιπλέον 3 ευρώ μηνιαίως, ενώ σε εκείνη της Nova το μηνιαίο επιπρόσθετο κόστος διαμορφώνεται μεταξύ 1 και 3 ευρώ ανάλογα με το πακέτο που θα επιλέξει ο κάθε πελάτης.

Σημειωτέον πως η συμφωνία έχει διάρκεια 3 χρόνια και αφορά τόσο τους συνδρομητές που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν δορυφορικό πιάτο για την πρόσβαση στο περιεχόμενο της υπηρεσίας που έχουν επιλέξει όσο και σε εκείνους που έχουν προτιμήσει να «μεταβούν» στη streaming εκδοχή.

Η συγκεκριμένη συμφωνία αλλάζει σε μεγάλο βαθμό τα δεδομένα τόσο στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης όσο και σε εκείνη των ευρυζωνικών συνδέσεων καθώς ουσιαστικά με μία συνδρομή ένα νοικοκυριό θα έχει πρόσβαση στο σύνολο του αθλητικού περιεχομένου που είναι διαθέσιμο στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, στο τηλεοπτικό «μπουκέτο» της Cosmote TV συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, όλες οι ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA (UEFA Champions League, UEFA Europa League, UEFA Conference League, UEFA Super Cup, UEFA Youth League), οι εντός έδρας αγώνες των ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, ΟΦΗ, Βόλου, Λαμίας, Παναιτωλικού και Athens Kallithea FC για τη Stoiximan Super League, τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα Ιταλίας, Πορτογαλίας και Σκωτίας (Serie A, Liga Portugal Bwin, Scottish Premiership), το Κύπελλο Ελλάδας, το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου, ΝΒΑ, μεγάλες διοργανώσεις τένις (Nitto ATP Finals, ATP 1000, ATP 500, ATP 250) και μηχανοκίνητη δράση (MotoGP, WRC).

Από την άλλη πλευρά, τα κανάλια Novasports της EON TV μεταδίδουν τους αγώνες των ΠΑΟΚ, Άρη, Αστέρα Τρίπολης, Ατρόμητου και Πανσερραϊκού για τη Stoiximan Super League, τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου Αγγλίας, Ισπανίας και Γερμανίας (Premier League, LaLiga, Bundesliga), τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μπάσκετ EuroLeague και EuroCup, τους αγώνες μπάσκετ της Εθνικής Ελλάδος (Παγκόσμιο Κύπελλο, προκριματικά Ευρωμπάσκετ 2025), τους αγώνες των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου της UEFA στο Nations League και στα προκριματικά του Euro 2028 και του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 και τις διοργανώσεις τένις Wimbledon και WTA.

Στόχος της κίνησης αυτής είναι, όπως επισημαίνεται στις σχετικές ανακοινώσεις, η καταπολέμηση της «πειρατείας», ένα θέμα που τόσο η Cosmote όσο και η Nova έχουν ψηλά στην ατζέντα τους. Σήμερα, εκτιμάται ότι οι «πειρατικές» πλατφόρμες στη χώρα (παράνομα κανάλια, υπηρεσίες streaming μέσω παράνομων συσκευών ή/και μέσω διαδικτύου) έναντι συνδρομής, αριθμούν από 600.000 έως 900.000 συνδρομητές. Οι ετήσιες απώλειες εσόδων εκτιμώνται σε τουλάχιστον στα 125 εκατ. ευρώ ετησίως. Επιπλέον, εκτιμάται ότι η πειρατεία επιφέρει, επίσης, μείωση των εσόδων και για το ελληνικό κράτος, με τις ετήσιες απώλειες να υπολογίζονται στα 75 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει την αλλαγή της νομοθεσίας ώστε να υπάρχουν υψηλά πρόστιμα (1000 ευρώ) και για τους καταναλωτές που έχουν «πειρατική» συνδρομή αλλά μέχρι στιγμής το σχετικό νομοσχέδιο δεν έχει φθάσει στη Βουλή.

Επιπλέον, οι πάροχοι υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης ζητούν την κατάργηση του φόρου συνδρομητικής, υποστηρίζοντας ότι είναι άδικος και στρεβλώνει την ελληνική αγορά συνδρομητικής τηλεόρασης, αφού φέρνει σε μειονεκτική θέση τις ελληνικές πλατφόρμες έναντι των διεθνών streamers. Σύμφωνα με την άποψη των παρόχων, η κατάργησή του σε συνδυασμό με τη νομοθετική ρύθμιση για την πειρατεία που αναμένεται εδώ και καιρό να περάσει, θα δώσουν επιπλέον κίνητρο στους Έλληνες καταναλωτές να προτιμήσουν τη νόμιμη οδό για τη θέαση αθλητικού και όχι μόνο περιεχομένου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης