ΕΛΛΑΔΑ

Προς συμφωνία Cosmote – Nova: Οι αθλητικές διοργανώσεις του πακέτου - Το κόστος για τους συνδρομητές

LG

Η καταπολέμηση της πειρατίας αποτελεί τον βασικό στόχο των Cosmote και Nova οι οποίες πρόκειται σύντομα να ανακοινώσουν τη συνεργασία τους για την «ανταλλαγή» αθλητικού περιεχομένου. Μία κίνηση που αναμένεται να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό το τοπίο της συνδρομητικής τηλεόρασης με την έναρξη της νέας τηλεοπτικής και αθλητικής σεζόν.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, οι δύο εταιρείες βρίσκονται εδώ και αρκετό καιρό σε διαπραγματεύσεις με σκοπό την αμοιβαία χονδρική διάθεση αθλητικού περιεχομένου. Η συμφωνία είναι θέμα ωρών, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, και θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στο χώρο της συνδρομητικής τηλεόρασης.

Συγκεκριμένα, βάσει της συγκεκριμένης συμφωνίας, οι συνδρομητές της Cosmote TV θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο των αθλητικών καναλιών της EON TV, της τηλεοπτικής πλατφόρμας και το αντίστροφο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι συνδρομητές και των δύο πλατφορμών θα μπορούν να παρακολουθούν όλους τους αγώνες της Super League, όπως και όλες τα ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

Η μικρή επιπλέον χρέωση για τους συνδρομητές

Για την πρόσβαση θα υπάρχει μία επιπλέον χρέωση μεν, αλλά η οποία, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, θα κινείται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα της τάξεως των 1-3 ευρώ το μήνα.

Αυτό εκτιμάται ότι θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό η «ψαλίδα» μεταξύ του κόστους για μία «πειρατική» συνδρομή με μία νόμιμη. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι επικείμενες αλλαγές στη νομοθεσία θα φέρουν στο προσκήνιο την επιβολή υψηλών προστίμων και για τους καταναλωτές που θα έχουν «πειρατικές» συνδρομές εκτιμάται ότι θα περιοριστεί σημαντικά το συγκεκριμένο φαινόμενο.

600.000 - 900.000 οι «πειρατικές» συνδρομές

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για έναν αριθμό «πειρατικών» συνδρομών που κινείται μεταξύ 600-900 χιλιάδων νοικοκυριών.

Μία ακόμη λεπτομέρεια είναι ότι η επικείμενη συμφωνία θα προβλέπει συγκεκριμένες τιμές χονδρικής διάθεσης του αθλητικού περιεχομένου των Cosmote και Nova. Κάτι που σημαίνει ότι, θεωρητικά τουλάχιστον, θα μπορούσε και η Vodafone -ή κάποιος άλλος πάροχος- να προσθέσει το αθλητικό περιεχόμενο των Cosmote TV και EON TV στο δικό του πακέτο.

Υπενθυμίζεται ότι η Cosmote TV έχει πάνω από 688 χιλιάδες συνδρομητές, η EON TV ξεπερνά τις 432 χιλιάδες, ενώ και η Vodafone κινείται σε επίπεδα άνω των 200 χιλιάδων όσον αφορά στο δικό της πακέτο συνδρομητικής τηλεόρασης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης