ΕΛΛΑΔΑ

Αποκάλυψη CNN Greece: Βίντεο από την δράση των εκβιαστών - Η στιγμή των εκρήξεων σε καταστήματα

Η στιγμή της έκρηξης σε κατάστημα

CNN GREECE

Αποκαλυπτικά βίντεο ντοκουμέντα από την δράση του κυκλώματος εκβιαστών φέρνει στο φως της δημοσιότητας το CNN Greece, αποτυπώνοντας τις εμπρηστικές επιθέσεις σε καταστήματα της Αττικής.

Οι δράστες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, φορώντας κράνη, καταγράφονται από κάμερες ασφαλείας να τοποθετούν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς στα καταστήματα, των οποίων τους ιδιοκτήτες εκβίαζαν.

Στα καρέ αποτυπώνεται η συγκλονιστική στιγμή των εκρήξεων.

Η εξάρθρωση του κυκλώματος είναι ένα από τα πιο σοβαρά χτυπήματα των Υπηρεσιών Ασφαλείας στη νύχτα που αποδεικνύει όμως και τα συγκοινωνούντα δοχεία χούλιγκαν ομάδων με παράλληλη δράση της νύχτας.

Οι ελληνικές Αρχές κατάφεραν την εξάρθρωσή της μετά την επιχείρηση του Εκβιαστών, καθώς ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και τέσσερα άτομα, τα οποία είχαν συλληφθεί πριν δύο ημέρες στη συμπλοκή με πυροβολισμούς στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Η συμπλοκή εκείνη ήταν ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε φατρίες χούλιγκαν της ίδιας ομάδας.

Εδώ και τουλάχιστον τρεις μήνες το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφαλείας δεχόταν καταγγελίες από καταστηματάρχες για τη δράση του επικίνδυνου κυκλώματος.

Μετά από επιχείρηση σε περιοχές της Αττικής, οι Αρχές «14 άτομα μέλη εγκληματικής οργάνωση (11 ημεδαποί και τρεις αλλοδαπούς)».

«Μέχρι τώρα εξιχνιάσθηκαν επτά εκβιάσεις καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, τέσσερις εμπρησμοί καταστημάτων, ένας εμπρησμός οχήματος, μια έκρηξη σε πρατήριο καυσίμων, μια έκρηξη σε οικία, μια έκρηξη σε κατάστημα και μια σωματική βλάβη πραγματοποιήθηκαν 16 έρευνες σε οικίες στις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Οκτώ πιστολιά, δυο περίστροφα, δυο τυφέκια, έντεκα χειροβομβίδες, πλήθος φυσιγγίων και μαχαιριών, δυο αλεξίσφαιρα γιλέκα, 800 γραμμάρια κοκαΐνη, δυο κιλά κάνναβη, έντεκα αυτ/τα, έντεκα μοτ/τες εκ των οποίων μια κλεμμένη και μια παραποιημένη και το χρηματικό ποσό των 248.090 ευρώ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης