ΕΛΛΑΔΑ

Ενδοοικογενειακή βία: Διερμηνέας σε δίκη μετέφραζε λάθος για να «καλύψει» τον δράστη φίλο του

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τον ρόλο διερμηνέα σε υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας στο Πήλιο, ανέλαβε ο φίλος του δράστη του περιστατικού, μεταφράζοντας για λογαριασμό του θύματος λάθος την κατάθεσή της ενώπιον των δικαστικών Αρχών.

Η υπόθεση αφορά περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού μιας 34χρονης γυναίκας από τον σύζυγό της την Κυριακή (14/), με τη γυναίκα να φέρει εμφανή τα σημάδια της επίθεσης.

Σύμφωνα, με το gegonotanews, όταν κλήθηκε να καταθέσει η 34χρονη, τον ρόλο διερμηνέα προθυμοποιήθηκε να αναλάβει φίλος του ζευγαριού που βρισκόταν στο ακροατήριο.

Όταν ο διερμηνέας μετέφερε τις ερωτήσεις της έδρας, εκείνη έδειχνε συνεχώς το πρόσωπό της, αλλά η κατάθεση σε συνδυασμό με τις κινήσεις των χεριών της, δεν έπειθαν την έδρα.

Μετέφραζε όπως τα ήθελε ο διερμηνέας

«Μαλώσαμε όπως όλα τα ζευγάρια, δεν κατάλαβα πως χτύπησα επάνω στη λογομαχία. Δεν μου έριξε γροθιές στο πρόσωπο. Πήγα στην αστυνομία πάνω στα νεύρα μου για να τον τρομάξω και έχω μετανιώσει γιατί έχω τρία παιδιά και πρέπει να τα ζήσω», είναι μεταξύ των απαντήσεων που μετέφερε στην έδρα ο διερμηνέας.

Τόσο η πρόεδρος τον προειδοποίησε: «Προσέξτε καλά, πρέπει να μας μεταφράσετε με ακρίβεια όσα λέει. Πείτε της πως εάν λέει ψέματα θα πάει και η ίδια κατηγορούμενη».

Ωστόσο, ο διερμηνέας με παρεμβάσεις του ζητούσε εμμέσως να απαλλαγεί ο κατηγορούμενος.

Παραδέχτηκε πως είναι φίλος του 40χρονου

«Κάτι δεν πάει καλά εδώ πέρα» διατύπωσαν η πρόεδρος και η εισαγγελέας που λέγοντας πως δεν εμπιστεύονται τον διερμηνέα στην απόδοση της κατάθεσης της 34χρονης. Μάλιστα, ο άντρας που ανέλαβε ρόλο διερμηνέα παραδέχτηκε πως είναι φίλος του 40χρονου συζύγου που συνελήφθη.

Η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί την Τετάρτη (17/7) με διορισμό διερμηνέα από το δικαστήριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης