ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στον Λαγκαδά – Συνεχίζονται οι εκτροπές στην κυκλοφορία

Θεσσαλονίκη: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στον Λαγκαδά – Συνεχίζονται οι εκτροπές στην κυκλοφορία

Φωτογραφία αρχείου

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου 13/07 σε δασική έκταση στην περιοχή του Λαγκαδά, στη Θεσσαλονίκη.

Οι επίγειες δυνάμεις παραμένουν στο σημείο έως ότου νυχτώσει, ενώ οι εκτροπές στην κυκλοφορία ισχύουν μέχρι και τώρα.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 14:00 σε δασική έκταση σε περιοχή του Λαγκαδά και συγκεκριμένα στο ύψος του 37ου χλμ της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Σερρών. Από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση, οι οποίες και ενισχύθηκαν προκειμένου η πυρκαγιά να τεθεί υπό έλεγχο.

Το δύσβατο του σημείου αλλά και το γεγονός πως οι φλόγες καίνε εκατέρωθεν του δρόμου δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Για το πύρινο μέτωπο στον Λαγκαδά κινητοποιήθηκαν 96 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρο τμήμα με 25 οχήματα. Ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποίησαν 2 αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνέδραμαν υδροφόρες και μηχανήματα του Δήμου.

Σημειώνεται πως λόγω της πυρκαγιάς έχει κλείσει στο σημείο η Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης – Σερρών. Στο σημείο βρίσκεται η Τροχαία που εκτρέπει την κυκλοφορία των οχημάτων στον κόμβο Λαχανά. Τα οχήματα εκτρέπονται, στο ύψος του κόμβου Λαχανά και προς την παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Σερρών, ενώ για τις νταλίκες που έρχονται από τον Προμαχώνα απαγορεύεται η διέλευσή τους και από την παλιά εθνική οδό, για λόγους ασφαλείας και κατευθύνονται μέσω Δράμας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ