ΕΛΛΑΔΑ

Εικόνες ντροπής στο Μπάλο: Τουρίστες βουτούν στο νερό για να βγουν στην ακτή ελλείψει πλωτής εξέδρας

Τουρίστες πέφτουν κυριολεκτικά μέσα στη θάλασσα, με το νερό σχεδόν μέχρι το λαιμό και τα πράγματά τους στα χέρια και προσπαθούν να προσεγγίσουν την παραλία του Μπάλου, με τις εικόνες ντροπής να κυκλοφορούν από τα τοπικά ΜΜΕ και social media της Κρήτης και να κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Οι σχετικές εικόνες είναι αποκαλυπτικές:


Επισκέπτες κάθε ηλικίας από διάφορες χώρες του κόσμου-και όχι μόνο- πληρώνουν εισιτήριο για να επισκεφθούν ακτοπλοϊκώς μία από τις πιο γνωστές και πολυφωτογραφημένες περιοχές της Ελλάδας.

Επιβιβάζονται στο πλοίο, κρατούν μαζί τους τα προσωπικά τους αντικείμενα (κινητό τηλέφωνο, πορτοφόλι, πετσέτα, καπέλο, αντηλιακό), αλλά και νερό και κάποιο σνακ συνήθως. Ενώ έχουν μπει μέσα στο νερό, κρατιούνται από ένα σκοινί μέχρι να φτάσουν στην παραλία.

Το θέμα ανέδειξαν κρητικά ΜΜΕ που φιλοξένησαν μάλιστα και δηλώσεις τουριστών οι οποίοι περιέγραφαν απίστευτες σκηνές που επικρατούσαν κατά την αποβίβαση και επιβίβαση στο μεγάλο καράβι των 800 – 900 επιβατών στο Μπάλο.

«Πρέπει οι άνθρωποι να περπατήσουν στο νερό μέχρι το λαιμό για να φτάσουν στην άκρη της θάλασσας. Τα μεγάλα σε ηλικία άτομα είναι αδύνατον να περπατήσουν», είπε μια τουρίστρια και πρόσθεσε: «Οι περισσότεροι έμειναν στο πλοίο από φόβο. Μόνο καμιά 40αρια άτομα κατέβηκαν και όλοι γύρισαν πίσω θυμωμένοι και απογοητευμένοι».

Ερευνα για περιβαλλοντική κρίση

Οπως μεταδίδουν τα hanianews.gr , στις 25 Μαΐου 2023 παρουσιάστηκαν στα Χανιά τα επιστημονικά ερευνητικά αποτελέσματα για το αειφόρο μέλλον της λιμνοθάλασσας του Μπάλου, στην Κίσαμο Χανίων.

Πολλά και ενδιαφέροντα τα συμπεράσματα, για μία περιοχή που έχει υποστεί μεγάλη περιβαλλοντική ζημιά από την ανεξέλεγκτη επισκεψιμότητα επί σειρά ετών.

Το πλέον ενδιαφέρον ήταν ότι μόνο 2.330 άτομα ημερησίως «αντέχει» ο Μπάλος – 50% λιγότερα από όσα στην αιχμή του καλοκαιριού.

Ετσι και για προστατευθεί η παραλία απαγορεύτηκε με υπουργική απόφαση η τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στην οποία θα έδεναν τα πλοία για να φτάσουν οι τουρίστες στην υπέροχη αυτή τοποθεσία.

Σύμφωνα με το flashnews.gr η πλωτή εξέδρα είναι έτοιμη και θα τοποθετηθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης