ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεία: Ένοχος 84χρονος για τη δολοφονία 52χρονου – Θα εκτίσει την ποινή κατ’οίκον

Ηλεία: Ένοχος 84χρονος για τη δολοφονία 52χρονου – Θα εκτίσει την ποινή κατ’οίκον
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε κάθειρξη 11 ετών και 3 μηνών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών, 84χρονος που είχε συλληφθεί για τη δολοφονία ενός 52χρονου στην Αγία Τριάδα Αρχαίας Ολυμπίας στην Ηλεία τον Ιούλιο του 2023.

Σύμφωνα με το patrisnews.gr, το δικαστήριο έκρινε ότι ο ηλικιωμένος, που ομολόγησε τη δολοφονία, σκότωσε έχοντας πρόθεση και ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση τον κτηνοτρόφο και πατέρα τεσσάρων παιδιών, αναγνωρίζοντάς του ωστόσο δύο ελαφρυντικά και πιο συγκεκριμένα του σύννομου βίου και της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος.

Ο 84χρονος καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 11 ετών και 3 μηνών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της οπλοφορίας και οπλοχρησίας, ενώ στην έκτιση της ποινής δε χορηγήθηκε αναστολή μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

kapp-1-1024x527.jpg

Ωστόσο, αυτό που προκάλεσε τις αντιδράσεις των συγγενών του 52χρονου Παναγιώτη Μενούνου, θύματος της δολοφονίας, που βρίσκονταν στην αίθουσα, είναι το γεγονός ότι το δικαστήριο αποφάσισε πως ο ηλικιωμένος δολοφόνος θα εκτίσει την ποινή που του επιβλήθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό, λόγω προχωρημένης ηλικίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ηλικιωμένος αθωώθηκε, λόγω αμφιβολιών, για την απόπειρα ανθρωποκτονίας που κατηγορήθηκε ότι διέπραξε σε βάρος του αδερφού του θύματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ