ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα εκβιαστών: Έκρυβαν σε τάπερ και εφημερίδες τα χρήματα - Πώς κάλυπταν τα ίχνη τους

Μεταγωγή στον ανακριτή των 14ων δημοτικών υπαλλήλων που συνελήφθησαν για εκβίαση καταστηματαρχών στην Αθήνα

ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ/INTIME NEWS

Στη φυλακή βρίσκονται ήδη επτά από τους συνολικά 14 συλληφθέντες για το κύκλωμα που εκβίαζε καταστηματάρχες στην Αθήνα, ανάμεσά τους και η 43χρονη «Νάνσυ» που φέρεται ως αρχηγός της σπείρας.

Έκρυβαν τα χιλιάδες ευρώ που αποσπούσαν από τους καταστηματάρχες μέσα σε τάπερ, χαρτοπετσέτες περιοδικά και εφημερίδες.

Στο φως έρχονται όλο και περισσότερα στοιχεία για τη δράση της σπείρας στην οποία συμμετείχαν δημόσιοι υπάλληλοι και δημοτικοί αστυνομικοί.

Και οι 14 κατηγορούμενοι είναι, ανά περίπτωση, αντιμέτωποι με βαριές κακουργηματικές κατηγορίες που αφορούν τη δράση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία στόχευε επιχειρηματίες στον χώρο της εστίασης.

Η 43χρονη «Νάνσυ» ενώπιον του ανακριτή παραδέχθηκε σύμφωνα με πληροφορίες τη συμμετοχή της στην οργάνωση, αλλά αρνήθηκε πως είχε ηγετικό ρόλο.

Τα μέτρα προφύλαξης για να μην αποκαλυφθεί η δράση της ομάδας

Στο υλικό που έχει συλλεχθεί περιλαμβάνεται και η καταγραφή των μέτρων προφύλαξης που έπαιρνε η ομάδα για να μην αποκαλυφθεί η δράση της, με την επιλογή συγκεκριμένων σημείων συνάντησης για την πληρωμή μελών, συγκεκριμένων τρόπων επικοινωνίας κ.α.

Ενδεικτικά, στα στοιχεία που θα μελετήσει ο Ανακριτής είναι και η αναφορά των διωκτικών αρχών για τον έναν εκ της ηγετικής δυάδας. Ο κατηγορούμενος καταγράφηκε σε μετακινήσεις του να χρησιμοποιεί δίκυκλο που ανήκει σε ίδρυμα που σχετίζεται με τον αδελφό του, με το οποίο πολλές φορές κινούνταν ανάποδα σε μονόδρομο καθιστώντας έτσι δύσκολη την παρακολούθηση του.

Σύμφωνα με την κατηγορία, η δράση της οργάνωσης φαίνεται να προσδιορίζεται - σε αυτήν την φάση - σε χρόνο που ξεκινά από τον Ιανουάριο του 2023 έως και την εξάρθρωση της, στις 5 Ιουλίου 2024.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης