ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιά σε βλάστηση στα Κιμμέρια Ξάνθης - Τρομακτικός καπνός - Ήχησε το 112

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Κιμμέρια Ξάνθης. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 19.00 το απόγευμα της Πέμπτης (11/7) σε οικόπεδο με ξερά χόρτα και συσσωρευμένα, κυρίως ανακυκλώσιμα, υλικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του xanthinea.gr, το πυκνό μαύρο “μανιτάρι” του καπνού από την πυρκαγιά ήταν ορατό από χιλιόμετρα μακριά, προκαλώντας τον τρόμο στους κατοίκους της περιοχής που βγήκαν έξω προσπαθώντας να αντιληφθούν τι έχει συμβεί και που εντοπίζεται το μέτωπο της πυρκαγιάς.

Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο, από το οποίο ήδη έχει καεί ένα στάβλος, ενώ δεν απειλούνται προς το παρόν κατοικίες.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 30 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 2ης ΕΜΟΔΕ, 10 οχήματα και από αέρος κινητοποιήθηκαν τρία αεροσκάφη.

Οπως μεταδίδει το xanthinea.gr,μπορεί τα 3 πυροσβεστικά αεροσκάφη να έδωσαν τη δική τους μάχη, μαζί με 30 πυροσβέστες και οι κάτοικοι της Ξάνθης να βρίσκονταν στο πόδι στη θέση ενός τεράστιου μαύρου σύννεφου που είχε σκεπάσει την περιοχή των Κιμμερίων, ωστόσο δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από το 112.

Αυτή έφτασε στα κινητά των κατοίκων αρκετές ώρες μετά, στις 21:29 προειδοποιώντας τους κατοίκους για το πύρινο μέτωπο και ζητώντας τους εάν διαμένουν στους οικισμούς των Πηγαδίων, του Νέου και του Παλιού Ζυγού να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης