ΕΛΛΑΔΑ

Μαίνεται η φωτιά στην Κορινθία: Ηχησε το 112 - «Παραμείνετε σε ετοιμότητα»

Μαίνεται η φωτιά στην Κορινθία: Ηχησε το 112  - «Παραμείνετε σε ετοιμότητα»
Πυροσβέστες σε επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς EUROKINISSI

Μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης (11/7) σε χαράδρα κοντά στον οικισμό Στιμάγκα στην Κορινθία, με τις Πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν «μάχη» για να μην πλησιάσει κατοικίες, ενώ λίγο μετά τις 19.00 εστάλη μήνυμα από το «112» σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Στιμάγκα να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

«Σε μία ρεματιά προς την περιοχή της Νεμέας βρίσκεται το κύριο μέτωπο της φωτιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή Στιμάγκα, του Δήμου Βέλου - Βόχας, Κορινθίας» ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής.

Όπως πρόσθεσε, «αυτήν την ώρα δεν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και κατοικίες, όμως οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί και αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση».

Επίσης, ο Αναστάσιος Γκιολής ανέφερε ότι «είναι μεγάλη η κινητοποίηση των δυνάμεων πυρόσβεσης με πολλά εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις», συμπληρώνοντας ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνδράμει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων με υδροφόρες και μηχανήματα έργου».

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις και συγκεκριμένα 140 πυροσβέστες με 45 οχήματα, έξι πεζοπόρα τμήματα και 17 εναέρια μέσα, εκ των οποίων 11 αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα.

Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Όπως είπε ο Θανάσης Μανάβης, δήμαρχος Βέλου, η περιοχή δεν είχε νερό, γεγονός που προκαλούσε προβλήματα με την κατάσβεση της φωτιάς.

«Γλιτώσαμε την τελευταία στιγμή με υδροφόρες που κουβαλήσαμε από όμορους δήμους. Έχουμε κάνει τεράστια προσπάθεια με εθελοντές, έχει ενεργοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός», δήλωσε στο MEGA, ο δήμαρχος Βέλου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά ξεφεύγει από το Βέλο Κορινθίας και αρχίζει να κατευθύνεται προς τη Νεμέα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 13:40 και μέχρι στιγμής δεν απειλείται κάποιος οικισμός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ