ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα εκβιαστών: Απολογούνται σήμερα άλλοι έξι - Μεταξύ τους και η φερόμενη αρχηγός

Μεταγωγή στον ανακριτή των 14 δημοτικών υπαλλήλων που συνελήφθησαν για εκβίαση καταστηματαρχών στην Αθήνα

ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ/INTIME NEWS

Την πόρτα του ανακριτικού γραφείου περνούν σήμερα οι άλλοι έξι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα εκβιαστών, μεταξύ των οποίων και οι φερόμενοι αρχηγοί.

Ανάμεσα τους και η περιβόητη Νάνση η οποία φέρεται να ήταν αυτή που κινούσε τα νήματα στο κύκλωμα των εκβιαστών.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι συνολικά 14 εμπλεκόμενοι είναι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που εκβίαζε ιδιοκτήτες καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας.

Αργά χθες το βράδυ ολοκληρώθηκε η απολογία οκτώ κατηγορουμένων εκ των οποίων οι δύο κρίθηκαν προφυλακιστέοι ενώ οι άλλοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, μεταξύ των οποίων την απαγόρευση εξόδου από την χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Η υπόθεση των εκβιασμών αποκαλύφθηκε έπειτα από έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. με τους εμπλεκόμενους να βρίσκονται αντιμέτωποι με επτά κακουργήματα και δυο κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος.

Ειδικότερα οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι για διεύθυνση, συγκρότηση κι ένταξη εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση με απειλή και βλάβη επιχείρησης κατά επάγγελμα από κοινού κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, δωροληψία υπαλλήλου κατ' επάγγελμα κατ' εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση άνω 120.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν να ξετυλίγουν το κουβάρι της υπόθεσης έπειτα από καταγγελία που δέχθηκαν από επιχειρηματία στο κέντρο της Αθήνας.

Στο πλαίσιο της έρευνας που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν ότι οι υπάλληλοι τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023 εκβίαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης στο κέντρο της Αθήνας, για να τους δίνουν χρήματα και να γλιτώνουν τη βεβαίωση παραβάσεων από τη δημοτική αστυνομία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης