ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς ενεργό μέτωπο η μεγάλη πυρκαγιά στην Πάτρα - Με ασφάλεια η εκκένωση στο «Καραμανδάνειο»

Κοντά στα σπίτια έφτασαν απειλητικά οι φλόγες της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην Πάτρα

EUROKINISSI

Μετά από περίπου δύο ώρες μάχης με τις φλόγες, η μεγάλη φωτιά στην Πάτρα είναι πλέον χωρίς ενεργό μέτωπο και δεν απειλούνται κατοικίες. Υπάρχουν ωστόσο, μικρές, διάσπαρτες εστίες στις οποίες επιχειρούν οι δυνάμεις για πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην Πάτρα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Γηροκομειού τέθηκε υπό έλεγχο εντός δύο ωρών.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε οικοπεδικό χώρο στην οδό Ερρίκου Ντυνάν, στην περιοχή Αρόη, σε μεικτή ζώνη δάσους- αστικού ιστού στην άκρη της πόλης και έλαβε γρήγορα διαστάσεις εξαιτίας του δυνατού αέρα, ενώ οι φλόγες απείλησαν σπίτια.

Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής: 95 πυροσβέστες με 29 οχήματα, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων δασοκομάντος, έξι ελικόπτερα εκ των οποίων είχε συντονιστικό ρόλο και τέσσερα αεροσκάφη. Σημαντική είναι και η συνεισφορά εθελοντών κατοίκων που έσπευσαν να έσπευσαν από όλη την Πάτρα να βοηθήσουν τους συμπολίτες τους.

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι εστάλησαν από το 112 δύο μηνύματα εκκένωσης στους κατοίκους στην περιοχή Γηροκομειό να απομακρυνθούν και να κατευθυνθούν προς Εγλυκάδα Πατρών.

Παραμένει κλειστός ο δρόμος από το πρώην στρατιωτικό νοσοκομείο 409

Πανικόβλητοι οι γονείς έτρεξαν στο Καραμάνδειο νοσοκομείο Παίδων στην Πάτρα, το οποίο εκκενώθηκε προληπτικά λόγω τη ςμεγάλης πυρκαγιάς.

EUROKINISSI

Επίσης, εκκενώθηκε προληπτικά το «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο παίδων της Πάτρας. Ασφαλή είναι τα παιδιά που μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας «Αγ. Ανδρέας», όπως ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ για την πυρκαγιά.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, 15 παιδιά πήγαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας «Αγ. Ανδρέας» και υπόλοιπα πήραν εξιτήριο. Η λειτουργία του Καραμανδανείου Αναστέλλεται μέχρι νεοτέρας, καθώς ξεκινά η αποτίμηση των ζημιών.

Επίσης, εκκενώθηκαν το «Κωνσταντοπούλειο» ευγηρείο και το θεραπευτικό παιδαγωγικό κέντρο, «Μέριμνα», που βρίσκονται στην ίδια περιοχή.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Πελετίδη «έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκένωσης ευαίσθητων χώρων όπως το νοσοκομείο, το γηροκομείο. Όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονταν σε αυτούς τους χώρους έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια και δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για αυτούς».

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης στο φλεγόμενο Γηροκομειό της Πάτρας

EUROKINISSI

Νωρίτερα η κατάσταση ήταν εφιαλτική καθώς οι κάτοικοι έδιναν μάχη με τις φλόγες προκειμένου να σωθούν:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης