Χωρίς ενεργό μέτωπο η μεγάλη πυρκαγιά στην Πάτρα - Με ασφάλεια η εκκένωση στο «Καραμανδάνειο»
Μετά από περίπου δύο ώρες μάχης με τις φλόγες, η μεγάλη φωτιά στην Πάτρα είναι πλέον χωρίς ενεργό μέτωπο και δεν απειλούνται κατοικίες. Υπάρχουν ωστόσο, μικρές, διάσπαρτες εστίες στις οποίες επιχειρούν οι δυνάμεις για πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην Πάτρα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Γηροκομειού τέθηκε υπό έλεγχο εντός δύο ωρών.
Η φωτιά εκδηλώθηκε σε οικοπεδικό χώρο στην οδό Ερρίκου Ντυνάν, στην περιοχή Αρόη, σε μεικτή ζώνη δάσους- αστικού ιστού στην άκρη της πόλης και έλαβε γρήγορα διαστάσεις εξαιτίας του δυνατού αέρα, ενώ οι φλόγες απείλησαν σπίτια.
Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής: 95 πυροσβέστες με 29 οχήματα, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων δασοκομάντος, έξι ελικόπτερα εκ των οποίων είχε συντονιστικό ρόλο και τέσσερα αεροσκάφη. Σημαντική είναι και η συνεισφορά εθελοντών κατοίκων που έσπευσαν να έσπευσαν από όλη την Πάτρα να βοηθήσουν τους συμπολίτες τους.
Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι εστάλησαν από το 112 δύο μηνύματα εκκένωσης στους κατοίκους στην περιοχή Γηροκομειό να απομακρυνθούν και να κατευθυνθούν προς Εγλυκάδα Πατρών.
Παραμένει κλειστός ο δρόμος από το πρώην στρατιωτικό νοσοκομείο 409
Επίσης, εκκενώθηκε προληπτικά το «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο παίδων της Πάτρας. Ασφαλή είναι τα παιδιά που μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας «Αγ. Ανδρέας», όπως ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ για την πυρκαγιά.
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, 15 παιδιά πήγαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας «Αγ. Ανδρέας» και υπόλοιπα πήραν εξιτήριο. Η λειτουργία του Καραμανδανείου Αναστέλλεται μέχρι νεοτέρας, καθώς ξεκινά η αποτίμηση των ζημιών.
Επίσης, εκκενώθηκαν το «Κωνσταντοπούλειο» ευγηρείο και το θεραπευτικό παιδαγωγικό κέντρο, «Μέριμνα», που βρίσκονται στην ίδια περιοχή.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Πελετίδη «έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκένωσης ευαίσθητων χώρων όπως το νοσοκομείο, το γηροκομείο. Όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονταν σε αυτούς τους χώρους έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια και δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για αυτούς».
Νωρίτερα η κατάσταση ήταν εφιαλτική καθώς οι κάτοικοι έδιναν μάχη με τις φλόγες προκειμένου να σωθούν: