ΕΛΛΑΔΑ

Κικίλιας: Σε αυξημένη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός λόγω του πολύ υψηλού κίνδυνου πυρκαγιών

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μία πολύ δύσκολη μέρα χαρακτήρισε την Τετάρτη (10/7) ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας λόγω του πολύ υψηλού κίνδυνου πυρκαγιών, προσθέτοντας ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι σε αυξημένη ετοιμότητα.

Ο υπουργός τόνισε ότι η φετινή αντιπυρική περίοδος είναι η πιο δύσκολη των τελευταίων 20 ετών, ενώ για την εκτίμηση της κατάστασης πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη.

«Σύμφωνα με τον χάρτη επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς, το μεγαλύτερο μέρος της χώρας είναι σε δείκτη υψηλού και πολύ υψηλού κινδύνου λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των πολύ ισχυρών ανέμων που θα φτάνουν τα 7 μποφόρ», πρόσθεσε.

«Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, σχεδόν ολόκληρη η Πελοπόννησος, Λέσβος και Χίος βρίσκονται στο πορτοκαλί, επομένως ειδικά σε αυτές τις περιοχές, η Πυροσβεστική, όλα τα σώματα ασφαλείας και οι ΟΤΑ είναι σε πολύ αυξημένη ετοιμότητα.

Την ίδια αυξημένη ετοιμότητα και υπευθυνότητα πρέπει να επιδείξουμε όλοι για να προστατεύσουμε και να προστατευθούμε από πυρκαγιές που μέσα σε ελάχιστα λεπτά μπορούν να γίνουν ανεξέλεγκτες», υπογράμμισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης