ΕΛΛΑΔΑ

Η ανακοίνωση της AEGEAN 600 για το θάνατο της 40χρονης Γαλλίδας ιστιοπλόου

Η ανακοίνωση της AEGEAN 600 για το θάνατο της 40χρονης Γαλλίδας ιστιοπλόου

Ιστιοπλοικός αγώνας (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

YΠΕΘΑ/ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ/INTIME

Ανακοίνωση για το θάνατο της 40χρονης Γαλλίδας ιστιοπλόου στην Κάρπαθο κατά τη διάρκεια του αγώνα AEGEAN 600 εξέδωσε η διοργανώτρια αρχή.

Σε αυτό γίνεται ειδική μνεία στο γεγονός ότι την ώρα του αγώνα επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι που οδήγησαν στο θάνατο της 40χρονης.

Η ανακοίνωση της AEGEAN 600

Οι εξαιρετικά ισχυρές εντάσεις του μελτεμιού που επικρατούσαν στο Καρπάθιο Πέλαγος δυσκόλεψαν το στόλο του Aegean 600, ο οποίος πραγματοποιεί τον περίπλου του Αιγαίου σε μία διαδρομή 600 ναυτικών μιλίων χωρίς σταθμό, με αποτέλεσμα 14 σκάφη να εγκαταλείψουν τον αγώνα.

Δυστυχώς οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες είχαν σαν αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μία 40χρονη υπήκοος Γαλλίας από το σκάφος HEAVEN, βορειοδυτικά της Κάσου.

Η 40χρονη βρέθηκε στη θάλασσα με σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι και οι προσπάθειες ανάνηψης της δεν τελεσφόρησαν. Ολόκληρη η ιστιοπλοϊκή οικογένεια και οι ιδιαιτέρως οι διοργανωτές εκφράζουν τη βαθιά λύπη τους για το συμβάν.

Στο μεταξύ, στις 03.18.52 τα ξημερώματα της Τρίτης το τριμαράν ZOULOU του Έρικ Μάρις με σημαία Γαλλίας πέρασε την γραμμή του τερματισμού στο Σούνιο πραγματοποιώντας νέο ρεκόρ ταχύτητας στον αγώνα με χρόνο 1 μέρα 13 ώρες 18 λεπτά και 52 δευτερόλεπτα.

Για την απόσταση των 605 ναυτικών μιλίων της διαδρομής του αγώνα, αυτό σημαίνει μέση ωριαία ταχύτητα 16.2 κόμβων. Μόλις 1 λεπτό και 21 δευτερόλεπτα πίσω από το ZOULOU τερμάτισε το τριμαράν ARGO του Τζέισον Κάρολ με σημαία Αμερικής. Τα δύο σκάφη βρίσκονταν επικεφαλής εναλλάξ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ