ΕΛΛΑΔΑ

Η στιγμή που η φρεγάτα «Ψαρά» καταρρίπτει drone των Χούθι

H φρεγάτα Ψαρά  (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ/EUROKINISSI

Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο από την κατάρριψη drone των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα, από την φρεγάτα «Ψαρά» του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Η φρεγάτα «Ψαρά» βρίσκεται στην Ερυθρά Θάλασσα στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΕΣ» και κατέρριψε δύο drones των Χούθι της Υεμένης, ενώ απέτρεψε την επίθεση άλλων δύο, κατά εμπορικού πλοίου.

Το βίντεο από το χτύπημα ακριβείας της Ελληνικής φρεγάτας κατά των drones έδωσε στη δημοσιότητα το Ολλανδικό Ναυτικό. Επισημαίνεται πως ο διοικητής της εν πλω επιχείρησης είναι Ολλανδός.

Η Φρεγάτα ΨΑΡΑ τα ξημερώματα της Κυριακής, στον Κόλπο του Άντεν, στο πλαίσιο της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΕΣ» και παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, έβαλε εναντίον τεσσάρων Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAVs) τόσο με το σύστημα anti drone όσο και με το πυροβόλο σύμφωνα με του ισχύοντες κανόνες εμπλοκής.

Δυο από τα drones καταρρίφθηκαν ενώ τα άλλα απομακρύνθηκαν.

Το Σάββατο 6 Ιουλίου 2024, τη Φρεγάτα «ΨΑΡΑ» επισκέφθηκαν σε λιμένα στο Τζιμπουτί, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέπ Μπορέλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης