ΕΛΛΑΔΑ

Αποφυλακίζονται οι κατηγορούμενοι που είχαν κλειδώσει σε τρέιλερ μετανάστες στη φωτιά στον Έβρο

Αποφυλακίζονται οι κατηγορούμενοι που είχαν κλειδώσει σε τρέιλερ μετανάστες στη φωτιά στον Έβρο

Φωτογραφία αρχείου

EUROKINISSI

Την αποφυλάκιση των τριών ατόμων που είχαν κλειδώσει σε τρέιλερ 13 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ μαινόταν η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη, το 2023 αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης.

Ειδικότερα, το δικαστήριο αποφάσισε να μετατρέψει την βασική κακουργηματική κατηγορία της αρπαγής με ρατσιστικά χαρακτηριστικά σε παράνομη κατακράτηση, η οποία διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος, κάνοντας δεκτούς τους ισχυρισμούς που προέβαλε η υπεράσπιση.

Δέχθηκε επίσης, ότι η πράξη αυτή δεν τελέστηκε με ρατσιστικά κίνητρα και τους απάλλαξε από πλημμελήματα, όπως η έκθεση, διέγερση σε διάπραξη βιαιοπραγιών, παράνομη οπλοφορία κ.ά.

Μετά την απόφαση αυτή, οι δικαστικές Αρχές επέβαλαν συνολική ποινή φυλάκισης πέντε ετών, σε καθέναν από τους τρεις κατηγορούμενους και επιπλέον τρεις μήνες στον κατηγορούμενο που τράβηξε το επίμαχο βίντεο το οποίο προκάλεσε την έρευνα των διωκτικών και δικαστικών Αρχών (για παραβίαση προσωπικών δεδομένων).

Η παραπάνω ποινή μετετράπη σε χρηματική, κατά 10 ευρώ την ημέρα και χορήγησε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεσή της μέχρι το Εφετείο. Υπενθυμίζεται ότι, οι τρεις καταδικασθέντες παρέμεναν προσωρινά κρατούμενοι από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ