ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Κηφισιάς: Μεγάλη ανταπόκριση στον εθελοντικό καθαρισμό του Δάσους Φασίδερη

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς στην εθελοντική δράση καθαρισμού στο Δάσος Φασίδερη.

Δήμος Κηφισιάς

Με δυναμική συμμετοχή πολιτών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Ιουλίου η εθελοντική δράση καθαρισμού του Δήμου Κηφισιάς στο Δάσος Φασίδερη.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δημάρχου Κηφισιάς Βασίλη Ξυπολυτά και της Υπεύθυνης Εθελοντικών Δράσεων του Δήμου, Σοφίας Μυστακίδου ημαρχου, πολίτες, οικογένειες, μικροί μεγάλοι μαζί με αντιδημάρχους, εντεταλμένους συμβούλους και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ήταν συνεπείς στο πρωινό ραντεβού για τον καθαρισμό του καταπράσινου δάσος, εντός των ορίων Κηφισιάς-Νέας Ερυθραίας-Εκάλης.

Μεσούσης της αντιπυρικής περιόδου, χάρις στην πολύτιμη προσπάθεια όλων των εθελοντών, που ήταν εφοδιασμένοι με σακούλες απορριμμάτων, γάντια και τσουγκράνες από τον Δήμο, άπαντες προσπάθησαν επί ώρες να συλλέξουν όσα περισσότερα απορρίμματα, αλλά και κλαδιά που βρίσκονταν στο δάσος, παραδίδοντας ένα μεγάλο μέρος -τελικά- καθαρό και απαλλαγμένο από κάθε λογής εύφλεκτο υλικό. Στο πλαίσιο της εθελοντικής δράσης συνελέγησαν πάνω από 100 κιλά πλαστικών, γυαλιών, φερτών, οικοδομικών υλικών, κλαδιών κ.α.

Την ίδια ώρα, όσοι συμμετείχαν στη δράση είχαν την ευκαιρία να νιώσουν το αίσθημα προσφοράς προς το περιβάλλον και την τοπική μας κοινωνία.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι ο Δήμος συνέδραμε με έμψυχο δυναμικό και οχήματα έργου το σημαντικό έργο της εθελοντικής ομάδας, που έχει συσταθεί από την έναρξη της θητείας της νέας Δημοτικής Αρχής.

Ικανοποιημένος από τη συμμετοχή και την δυναμική ανταπόκριση των συνδημοτών μας στο κάλεσμα του Δήμου, ο Δήμαρχος Βασίλης Ξυπολυτάς δήλωσε: «Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν στον σημερινό εθελοντικό καθαρισμού. Ένα όμορφο παράδειγμα συνεργασίας και αλληλεγγύης, μεταξύ του Δήμου Κηφισιάς και ομάδας εθελοντών πολιτών. Η σημερινή δράση, μία από μια σειρά πρωτοβουλιών που θα υλοποιηθούν από τη νέα Δημοτική Αρχή για το Περιβάλλον, ήταν μια ευκαιρία όχι μόνο για να ευαισθητοποιηθούν οι δημότες μας για την φροντίδα και προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και για μια γνωριμία με ένα από τα ομορφότερα δάση με πυκνή βλάστηση μέσα σε αστικό ιστό, της πόλη μας. Έχουμε χρέος σε έναν «Πράσινο» Δήμο, όπως ο δικός μας να φροντίζουμε για το Περιβάλλον. Η προστασία του φυσικού μας πλούτου είναι υπόθεση όλων μας».

Η Υπεύθυνη Εθελοντισμού του Δήμου Κηφησιάς, Σοφία Μυστακίδου δήλωσε: «Όλοι μαζί κάναμε πράξη αυτό τον πρώτο καθαρισμό στο δάσος Φασίδερη. Να είστε σίγουροι, πως θα ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες δράσεις, τόσο κατά την αντιπυρική περίοδο, όσο και μετά τη λήξη της. Δεν είναι κάτι πρόσκαιρο αυτό. Δεν θα το σταματήσουμε! Οι εθελοντικές μας πρωτοβουλίες θα επεκταθούν και σε άλλους τομείς (θα γίνουν και οι αντίστοιχες ανακοινώσεις σύντομα) και αναμένω την ίδια ανταπόκριση. Ήδη προετοιμάζουμε αιμοδοσία, καλάθι τροφίμων και πολλά άλλα. Όμως, όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς τη συμπαράσταση του Δήμου και του Δημάρχου, Βασίλη Ξυπολυτά, προσωπικά, ο οποίος -είναι γνωστό- πόσο επενδύει στην Πολιτική Προστασία. Σε αυτή την κατεύθυνση λειτουργήσαμε σήμερα και εμείς και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, για το κοινωνικό σύνολο και το περιβάλλον».

Στον εθελοντικό καθαρισμό συμμετείχαν ακόμη η Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας, κα Ελένη Βάρσου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Δ. Ε. Εκάλης, κ. Πέτρος Σφηκάκης, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Νέας Ερυθραίας, κ. Δημήτρης Ανδρεαδάκης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας, κ. Τίτος Ψαρουδάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Γιώργος Σκορδίλης, ο Σύμβουλος Συντονισμού Δράσεων του Δήμου, κ. Περικλής Κόλλιας, το αναπληρωματικό Μέλος της Επιτροπής Ζωοφιλίας, κα Αλέξα Αλατσάκη, καθώς και ο Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Κηφισιάς, κ. Γιώργος Δορμούσης, μέλη της Πολιτικής Προστασίας και συνεργεία του Δήμου, της Ένωσης Φιλόζωων Εκάλης, πλήθος εθελοντών πολιτών, αρκετοί μάλιστα μαζί με τις οικογένειές τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης