ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας του Δήμου Αθηναίων λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας του Δήμου Αθηναίων λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Το δημαρχείο Αθήνας

Eurokinissi

Επιπλέον μέτρα προστασίας λαμβάνει απο τα μεσάνυχτα που τίθεται σε επιφυλακή ο Δήμος Αθηναίων, λόγω της πρόβλεψης για αύριο Τρίτη (9/7) του υψηλού κιδύνου πυρκαγιάς και σε ανακοίνωσή του καλεί τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί.

Η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων:

Ο Δήμος Αθηναίων από σήμερα 8/7, στις 12 το βράδυ, λαμβάνει επιπλέον μέτρα προστασίας καθώς προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4).

Όλες οι Υπηρεσίες του Δήμου (Πράσινο, Καθαριότητα, Δημοτική Αστυνομία και αυτοτελές τμήμα Πολιτικής Προστασίας) θα βρίσκονται σε επιφυλακή με περιπολίες όλο το 24ωρο.

Στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αθηναίων, θα φυλάσσονται όλοι οι μεγάλοι χώροι πρασίνου της πόλης (λόφοι Λυκαβηττού, Στρέφη, Φιλοπάππου, Τουρκοβούνια, Ιλίσια, κλπ).

Επίσης, υδροφόρες θα είναι διαθέσιμες ώστε να βοηθήσουν το έργο της Πυροσβεστικής σε περίπτωση ανάγκης. Η Δημοτική Αστυνομία θα ελέγχει με drones τις περιοχές πρασίνου της Αθήνας, προκειμένου να ενημερώσει την Πυροσβεστική όπου κριθεί αναγκαίο.

Καλούμε τους πολίτες και τους φορείς να είναι πολύ προσεκτικοί και σε περίπτωση οποιουδήποτε κινδύνου αντιληφθούν, να επικοινωνούν με το 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο), το οποίο είναι σε 24ωρη λειτουργία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ