ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Μάτι: «Δεν υπάρχει δικαίωση αν παραμένει ο χαρακτηρισμός πλημμέλημα», λένε οι συγγενείς

(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Να αλλάξει ο χαρακτηρισμός των αδικημάτων για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι από πλημμέλημα σε κακούργημα ζητούν οι συγγενείς θανόντων και εγκαυματιών, τονίζοντας πως σε διαφορετική περίπτωση «δεν μπορούμε να μιλάμε για δικαίωση».

Χαρακτηρίζουν τη διαδικασία συλλογικής στοιχείων της προδικασίας «λειψή» και την πρωτόδικη απόφαση «απαράδεκτη».

Ο σύλλογος ζητεί μια δίκαιη δίκη, σεβασμό από όλους τους παράγοντες της δίκης και ουσιαστική διάγνωση της αλήθειας και απόδοση των ευθυνών και των ορθών χαρακτηρισμών.

Διαμηνύουν ότι θα προβούν σε κάθε νόμιμη διαδικασία ασκώντας κάθε νόμιμο δικαίωμα εντός και εκτός συνόρων για την αποκάλυψη της αλήθειας και την πραγματική δικαίωση των θυμάτων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συλλόγου Συγγενών Θανότων και Εγκαυματιών της 23ης Ιουλίου 2018 στην Ανατολική Αττική

«Άρχισε, σήμερα, 8/7/24, στο Εφετείο Αθηνών, η εκδίκαση, σε 2ο βαθμό, του εγκλήματος της 23ης Ιουλίου 2018, με 104 νεκρούς και 57 εγκαυματίες, από 5 οικισμούς (Νέο Βουτζά, Μάτι, Κόκκινο Λιμανάκι, Προβάλινθο, Αμπελούπολη) της Ανατολικής Αττικής.

Μας πήρε 3 ώρες να καούμε και τρία χρόνια για την συλλογή στοιχείων της προδικασίας ,μιας διαδικασίας λειψής, η οποία κατέληξε σε μόλις 21 κατηγορούμενους με πολλούς εκτός κάδρου και τον χαρακτηρισμό του εγκλήματος, ως πλημμέλημα. Εξίσου, απαράδεκτη, ήταν και η πρωτόδικη απόφαση, γεγονός, που αποδεικνύεται και από την άσκηση έφεσης του Εισαγγελέα κατά όλων των κατηγορουμένων.

Μια απόφαση αναντίστοιχη με το μέγεθος της τραγωδίας που προκάλεσαν οι υπαίτιοι, που προκάλεσε το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Ως Σύλλογος Συγγενών Θανόντων και Εγκαυματιών, της 23ης Ιουλίου 2018, στην Ανατολική Αττική, δηλώνουμε, πως όσο δεν αλλάζει ο χαρακτηρισμός από πλημμέλημα σε κακούργημα (το οποίο ακόμα και στον πρώτο βαθμό αφέθηκε να εννοηθεί στην πρόταση του κυρίου εισαγγελέα), δεν μπορούμε να μιλάμε για δικαίωση.

Παραταύτα, εμείς ζητάμε μια δίκαιη δίκη, σεβασμό από όλους τους παράγοντες της δίκης και ουσιαστική διάγνωση της αλήθειας και απόδοση των ευθυνών και των ορθών χαρακτηρισμών. Εμείς, ως Σύλλογος, θα προβούμε σε κάθε νόμιμη διαδικασία ασκώντας κάθε νόμιμο δικαίωμα μας, εντός και εκτός συνόρων για την αποκάλυψη της αλήθειας και την πραγματική δικαίωση των θυμάτων μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης