ΕΛΛΑΔΑ

«Έπεσε στο μπάνιο» επιμένει ο 42χρονος που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τον πατέρα του

APE MPE

Συμπληρωματική απολογία έδωσε στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης ο 42χρονος που κατηγορείται για τον θάνατο του 82χρονου πατέρα του, ύστερα από εις βάρος του ξυλοδαρμό που κατήγγειλε ο ηλικιωμένος.

Μετά τον θάνατο του 82χρονου και την αναβάθμιση της δίωξης σε ανθρωποκτονία με δόλο (από ενδοοικογενειακή βαριά σωματική βλάβη), ο 42χρονος κλήθηκε εκ νέου να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της ανακρίτριας που χειρίζεται τη δικογραφία.

Κατά πληροφορίες, ο κατηγορούμενος επιμένει ότι ο πατέρας του έπεσε στο μπάνιο με συνέπεια να τραυματιστεί. Παραδέχεται μεν ότι προηγήθηκε μία λογομαχία, στη συνέχεια της οποίας όμως ο ίδιος αποχώρησε από το διαμέρισμα όπου διέμενε με τους ηλικιωμένους γονείς του, στην Τούμπα.

Τα λεγόμενα του γιου της, επιβεβαίωσε η 80χρονη μητέρα που προσήλθε να καταθέσει στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης. Όσον αφορά την ποινική του μεταχείριση, εισαγγελέας και ανακρίτρια έκριναν ότι θα πρέπει να διατηρηθεί η προσωρινή του κράτηση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμη δεν έχει επισυναφθεί στον φάκελο της δικογραφίας η ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια θανάτου του ηλικιωμένου.

Η Αστυνομία είχε συλλάβει την προηγούμενη Κυριακή τον 42χρονο, μετά την ένορκη κατάθεση που έδωσε ειδικευόμενος γιατρός του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», όταν εξετάζοντας τον 82χρονο εκείνος του εκμυστηρεύτηκε ότι ο γιος του ξυλοκόπησε τόσο τον ίδιο όσο και την 80χρονη σύζυγό του.

Όπως είχε καταθέσει ο γιατρός, από την εξέταση τους ασθενούς δεν διαπιστώθηκαν εξωτερικά τραύματα και κακώσεις κεφαλής και σώματος, πλην όμως λόγω ευρημάτων στην αξονική εγκεφάλου, ο ηλικιωμένος κρίθηκε αναγκαίο να παραπεμφθεί στο Νευροχειρουργικό Τμήμα του Νοσοκομείου. Δύο 24ωρα αργότερα ο 82χρονος κατέληξε με συνέπεια ο εισαγγελέας να ασκήσει δίωξη στον 42χρονο για ανθρωποκτονία με δόλο (και σωματική βλάβη σε βάρος της γυναίκας).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης