ΕΛΛΑΔΑ

Μάτι: Ξεκίνησε η δίκη σε δεύτερο βαθμό - Ποιοι κατηγορούμενοι απουσίαζαν

Καμμένα σπίτια στο Μάτι

ΙΝΤΙΜΕ / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με διαδικαστικά ζητήματα, μόλις 2,5 μήνες από την πρωτόδικη απόφαση για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 104 νεκρούς, άρχισε η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Στο εδώλιο ήταν οι 14 εκ των συνολικά 21 κατηγορουμένων, ενώ στο δικαστήριο δήλωσαν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας δεκάδες συγγενείς θυμάτων και εγκαυματίες. Ανάμεσα στους 7 απόντες, που εκπροσωπήθηκαν από δικηγόρους, ήταν η Ρένα Δούρου, ο Ηλίας Ψινάκης, ο Βασίλης Ματθαιόπουλος, ο Σωτήρης Τερζούδης αλλά και ο άνθρωπος που κατηγορείται ότι έβαλε τη φωτιά.

Η δευτεροβάθμια δίκη ήρθε με διαδικασίες-εξπρές καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος παραγραφής των αδικημάτων εάν δεν έχει ολοκληρωθεί η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης και από τον Άρειο Πάγο μέχρι τον Ιούλιο του 2026.

Το δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να βρεθεί δικηγόρος για τον Ιωάννη Φωστιέρη, καθώς με τις αλλαγές των Kωδίκων του 2024 σε αδικήματα όπως αυτά που του έχουν απαγγελθεί, απαιτείται πλέον η εκπροσώπηση από δικηγόρο. Μέχρι τη λήξη της συνεδρίασης δεν είχε βρεθεί συνήγορος, ενώ ορίστηκε νέα συνεδρίαση για αύριο.

Επίσης, το δικαστήριο αποφάσισε την αντικατάσταση της αναπληρώτριας προέδρου η οποία δήλωσε κώλυμα μετά τις νομιμοποίησης των συνηγόρων υπεράσπισης και υποστήριξης της κατηγορίας για λόγους ευπρέπειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης