ΕΛΛΑΔΑ

Γεωργιάδης: Η έλευση τραυματιοφορέων στο ΕΣΥ, θα μειώσει την αναμονή στα Επείγοντα

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στο ΕΣΥ που συνδέεται με τεράστιες αναμονές στα Επείγοντα, είναι το έλλειμμα σε τραυματιοφορείς. Εάν βρούμε τραυματιοφορείς, τότε η αναμονή θα μειωθεί στο 40%, τόνισε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έχει θέσει στόχο του το ζήτημα αυτό.

Μάλιστα όπως τόνισε εμφατικά, στη συνέντευξη που παρέθεσε ο υπουργός Υγείας, στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100,3 και τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε, την Δευτέρα (8/7).

Ειδικότερα, τόνισε ο υπουργός Υγείας:

Για το πώς θα μειωθεί ο χρόνος αναμονής στα επείγοντα:

«Ένας από τους μεγαλύτερους στόχους της υπουργικής μου θητείας είναι όταν θα φύγω από το Υπουργείο, ο χρόνος αναμονής στα επείγοντα να έχει μειωθεί σημαντικά.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα για την καθυστέρηση στα επείγοντα είναι η έλλειψη τραυματιοφορέων. Αν βρούμε τραυματιοφορείς, η αναμονή θα μειωθεί 40%» σημείωσε.

«Έχουμε ήδη προσλάβει από τη ΔΥΠΑ αρκετούς τραυματιοφορείς με το πρόγραμμα 55-67 που είχα δημιουργήσει ως Υπουργός Εργασίας κατά το παρελθόν και σύντομα θα κάνουμε ειδικό πρόγραμμα για να προσλάβουμε επιπλέον άτομα. Πιστεύω ότι αυτό θα γίνει μέσα στο 2024. Την ταλαιπωρία του κόσμου στα επείγοντα τη θεωρώ πολύ μεγάλο πρόβλημα, δεν θέλω να νομίζει ο κόσμος ότι αδιαφορώ. Αντιθέτως δουλεύω πολύ για να βρω το κατάλληλο σχέδιο ώστε να δράσω σωστά και να είμαι αποτελεσματικός».

Για τη δυνατότητα των γιατρών του ΕΣΥ να ασκούν ιδιωτικό έργο, ο υπουργός Υγείας, σημείωσε:

«Το νέο ΕΣΥ που ονειρευόμαστε είναι ένα ΕΣΥ που θα έχει συνέργειες με τον ιδιωτικό τομέα της υγείας. Στην υπουργική απόφαση που θα δημοσιευτεί για τη δυνατότητα ιδιωτικού έργου γιατρών του ΕΣΥ, δεν συμπεριλαμβάνονται οι επικουρικοί και οι ειδικευόμενοι» συμπλήρωσε.

«Ο λόγος που δεν συμπεριλαμβάνονται είναι διότι η νομική υπηρεσία έκρινε ότι οι γιατροί του ΕΣΥ είναι μόνο οι μόνιμοι. Για αυτό θα κάνω μια νομοτεχνική βελτίωση τις επόμενες μέρες σε αυτό το άρθρο, ώστε να διευκρινίζω ότι σε αυτή τη νομοθετική εξουσιοδότηση εννοώ και τους ειδικευόμενους και τους επικουρικούς ώστε να μπορώ στην υπουργική απόφαση να δώσω και σε αυτούς την άδεια. Μην ανησυχήσουν ότι θέλουμε να τους αδικήσουμε και να κάνουμε γιατρούς δύο ταχυτήτων στα νοσοκομεία. Όλοι όσοι προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες στο ΕΣΥ θα μπορούν να ασκούν και ιδιωτικό έργο παράλληλα πέραν του ωραρίου τους» κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης