ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλοι Περιφέρειας Αττικής: Φαινόμενα διαφθοράς και εγκληματικές συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτά

Κύκλοι Περιφέρειας Αττικής: Φαινόμενα διαφθοράς και εγκληματικές συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτά

Φωτογραφία που δόθηκε στην δημοσιότητα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τα κατεσχεθέντα από την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν σε εκβιασμούς ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/EUROKINISSI

Με αφορμή τις συλλήψεις πολυπληθούς εγκληματικής οργάνωσης για χρηματισμό και εκβιασμούς καταστηματαρχών στο κέντρο της Αθήνας, κύκλοι της Περιφέρειας Αττικής επισημαίνουν:

«Η προσήλωση στη νομιμότητα, η διαφάνεια και ο σεβασμός στον πολίτη, είναι οι θεμελιώδεις αρχές της διοίκησης μας. Φαινόμενα διαφθοράς και εγκληματικές συμπεριφορές, που αμαυρώνουν την εικόνα της Περιφέρειας Αττικής, δεν γίνονται ανεκτές.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες μας θα προβούν αμεσα σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες, προκειμένου να καταλογιστούν ευθύνες σε όσους εμπλέκονται στην υπόθεση και να επιβληθούν οι σχετικές διοικητικές ποινές.

Είναι αυτονόητο ότι βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τις αρχές, προκειμένου να παρασχουμε καθε δυνατή βοηθεια, ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση και οι ένοχοι να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».

Να υπενθυμίσουμε πως συνελήφθησαν συνολικά 14 άτομα, εκ των οποίων 9 δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 9 υπάλληλοι. Το παράνομο οικονομικό όφελος ξεπερνάει τις 700.000 ευρώ ανά έτος. Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 439.140 ευρώ, κινητά, φορητοί υπολογιστές, σκληροί δίσκοι και ρολόγια

ΔΗΜΟΦΙΛΗ