ΕΛΛΑΔΑ

«Χειροπέδες» σε 63χρονο για ληστείες σε κοσμηματοπωλεία - Προσποιούνταν τον πελάτη

Τα κλοπιμαία

ΕΛ.ΑΣ.

Στη σύλληψη ενός 63χρονου που διέπραττε κλοπές σε κοσμηματοπωλεία προχώρησαν οι Αρχές το μεσημέρι του Σαββάτου (6/7) στο Περιστέρι. 

Ο 63χρονος είχε προβεί σε κλοπές κοσμημάτων από κοσμηματοπωλεία σε διάφορες περιοχές της Αττικής, προσποιούμενος τον υποψήφιο πελάτη που επιθυμεί να αγοράσει κάποιο δώρο. Έπειτα αφαιρούσε, όταν είχε βεβαιωθεί ότι δεν τυγχάνει της προσοχής των υπαλλήλων και δίχως να γίνεται αντιληπτός, κοσμήματα μεγάλης αξίας.

Σημειώνεται ότι ο 63χρονος για να μην ταυτοποιηθεί, φορούσε ιατρική μάσκα προστασίας με σκοπό να καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Από την προανακριτική έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, εξιχνιάστηκαν εννέα περιπτώσεις κλοπών από κοσμηματοπωλεία ενώ η αξία των αφαιρεθέντων κοσμημάτων υπολογίζεται άνω των 50.000 ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του και την κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κοσμημάτων και πτυσσόμενο γκλοπ.

Ο 63χρονος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για κλοπή.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής του δραστηριότητας συνεχίζεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης