ΕΛΛΑΔΑ

Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι κατηγορούμενοι για το αιματηρό περιστατικό στη Ζάκυνθο

Περιπολικό της Αστυνομίας

ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI (φωτογραφία αρχείου)

Προθεσμία για να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή την Δευτέρα 8 Ιουλίου, έλαβαν οι κατηγορούμενοι για την αιματηρή συμπλοκή στον Λαγανά Ζακύνθου, που είχε ως συνέπεια τον σοβαρό τραυματισμό δύο πολιτών.

Σύμφωνα με το συνήγορο πέντε εκ των κατηγορούμενων κ. Γιάννη Σπίνο, στους εντολείς του ασκήθηκαν διώξεις για το πλημμέλημα της συμπλοκής και σε έναν από αυτούς για ανθρωποκτονία, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν στις 2.30 μετά τα μεσάνυχτα στις 5 Ιουλίου, όταν μια παρέα από την Αθήνα, περίπου 10 έως 14 άτομα ηλικίας 20 – 30 ετών, διασκέδαζαν σε κλαμπ του Λαγανά, στο οποίο εργάζονται κάποια μέλη της Ζακυνθινής παρέας, ίδιων ηλικιών.

Σύμφωνα με καταγγελίες, οι νεαροί από την Αθήνα προέβησαν σε απρέπειες και προκλήσεις, με τους εργαζόμενους να τους βγάζουν έξω από το κλαμπ. Οι νεαροί έφυγαν βρίζοντας και απειλώντας την παρέα των Ζακυνθινών ότι «θα τα ξαναπούμε», για να λάβουν την απάντηση «όποτε θέλετε».

Δυόμιση ώρες μετά, περίπου στις 5 τα ξημερώματα και αφού νεαροί από την Ζακυνθινή παρέα σχόλασαν από το κλαμπ, πήγαν να φάνε σε γνωστό φαστ φουντ του Λαγανά.

Λίγα μέτρα πριν το κατάστημα, τους περίμεναν οι εκδιωχθέντες νεαροί και τους επιτέθηκαν. Ο ένας από τους επιτιθέμενους χτύπησε τουλάχιστον 2 άτομα με στιλέτο. Δύο από τα θύματα νοσηλεύονται μαχαιρωμένα στην κοιλιά και στο συκώτι, ενώ άλλα δύο φέρουν επιφανειακά τραύματα. Άσχημα χτυπημένος, κυρίως στο πρόσωπο, είναι και ένας από την παρέα των «Αθηναίων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης