ΕΛΛΑΔΑ

Διάσπαρτες εστίες στην φωτιά στην Πρέβεζα - Χωρίς ενεργό μέτωπο στον Ασπρόπυργο

Διάσπαρτες εστίες στην φωτιά στην Πρέβεζα - Χωρίς ενεργό μέτωπο στον Ασπρόπυργο

Επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς (φωτογραφία αρχείου)

INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε 34 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα εκ των οποίων οι 28 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη έξι. Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική σε ανακοίνωσή της, το μέτωπο στην Πρέβεζα είναι ακόμα ενεργό με τις δυνάμεις να δίνουν τη μάχη σε διάσπαρτες εστίες, ενώ η φωτιά στον Ασπρόπυργο είναι χωρίς ενεργή εστία.

Σύμφωνα με πηγές της Πολιτικής Προστασίας οκτώ από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν ήταν δύσκολες στη διαχείρισή τους, ωστόσο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας με τη συνδρομή των εναέριων μέσων κατάφεραν να τις αντιμετωπίσουν το πολύ μέσα σε τρεις ώρες.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν αρκετές διάσπαρτες εστίες στην πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στη Φιλιππιάδα στην περιοχή Γέφυρα Καλογήρου -Ζηρού της Πρέβεζας, ενώ χωρίς ενεργό μέτωπο είναι οι πυρκαγιές στον Ασπρόπυργο, στη θέση Ρουπάκι, και στο Μανταμάδο Λέσβου.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με πηγές της Πολιτικής Προστασίας:

-Στις 10:15 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στον Όλυμπο στη θέση Κοπανοπούλα. Η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο και στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 3 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

-Στις 11:00 πυρκαγιά ξέσπασε στην Ελλοπία Βοιωτίας. Η πυρκαγιά ελέγχθηκε σε μία ώρα και για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 32 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 4ης ΕΜΟΔΕ, 10 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

-Στις 12:09 ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση στο Μανταμάδο Λεσβου. Όπως τονίζουν πηγές της Πολιτικής Προστασίας η φωτιά μετά από 3 ώρες δεν είχε ενεργό μέτωπο. Στο σημείο επιχείρησαν 52 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος της 12ης ΕΜΟΔΕ, 13 οχήματα και 10 εναέρια μέσα (9 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο). Στην προσπάθεια κατάσβεσης συνέδραμαν και εθελοντικές ομάδες.

-Στις 14:00 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στο Αριοχώρι Μεσσηνίας. Η φωτιά ελέγχθηκε μέσα σε 3 ώρες. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 9ης ΕΜΟΔΕ, 9 οχήματα και 3 αεροσκάφη.

-Στις 14:41 εκδηλώθηκε φωτιά σε νεοαναγειρόμενη οικοδομή, στη συμβολή των οδών Χελιδονούς και Ανοίξεως στην Κηφισιά, η οποία σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές ελέγχθηκε σε 20 λεπτά. Επιχείρησαν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρείχαν εθελοντές πυροσβέστες.

-Στις 14:50 σήμανε συναγερμός για πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Φιλιππιάδα, στην περιοχή Γέφυρα Καλογήρου -Ζηρού, όπου εκδόθηκε και μήνυμα από το 112 για την ενημέρωση των κατοίκων. Αυτή τη στιγμή οι δυνάμεις αντιμετωπίζουν αρκετές διάσπαρτες εστίες. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν

60 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 5ης ΕΜΟΔΕ, 23 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

-Στις 16:18 φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην Τερψιθέα Ναυπακτίας στην Αιτωλοακαρνανία η οποία σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ελέγχθηκε μέσα σε 40 λεπτά. Επιχείρησαν 30 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος,10 οχήματα, και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α.

-Στις 17:19, πυρκαγιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στον Ασπρόπυργο, στη θέση Ρουπάκι. Όπως αναφέρουν πηγές της Πολιτικής Προστασίας η φωτιά δεν είχε ενεργό μέτωπο 20 λεπτά μετά την εκδήλωσή της. Επιχειρούν 38 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΟΔΕ, 12 οχήματα και 2 ελικόπτερα.

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Κόμαρος Αλεξανδρούπολης Έβρου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 18.20 και οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν αρκετές διάσπαρτες εστίες. Στο σημείο επιχειρούν 43 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 7ης ΕΜΟΔΕ, 14 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Επιπλέον σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Τριάδα Σερρών. Στο σημείο επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 7 οχήματα κι από αέρος 1 ελικόπτερο.

Σημειώνεται ότι τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ