ΕΛΛΑΔΑ

Ενώπιον του ανακριτή ο 44χρονος για τη δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό

Ενώπιον του ανακριτή ο 44χρονος για τη δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ΕΚΑΒ στον τόπο της δολοφονίας του τοπογράφου μέσα σε αυτοκίνητο στο Ψυχικό

ΙΝ ΤΙΜΕ / ΣΑΡΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Το κατώφλι του ανακριτή αναμένεται να περάσει το πρωί της Κυριακής (7/7) ο 44χρονος που συνελήφθη για την δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό, μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε το Σάββατο (6/7).

Υπενθυμίζεται ότι, οι Αρχές εντόπισαν κατά την διάρκεια ερευνών στο σπίτι του συλληφθέντος μια κρύπτη με τηλέφωνα και κάρτες SIM.

Το συμβόλαιο «θανάτου» φέρεται να το υπέγραψε κάποιο άτομο από τη Μύκονο.

Μετά από αυτές τις αποκαλύψεις στο «κάδρο» της υπόθεσης φέρεται να μπαίνουν ακόμη τρία πρόσωπα.

Πώς έφτασαν στα ίχνη του οι Αρχές

Στην προσαγωγή του οδήγησε το βιντεοληπτικό υλικό που εξέταζαν οι Αρχές.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του χάρη σε βίντεο που αποτύπωναν τη διαδρομή της μοτοσυκλέτας με την οποία ο εκτελεστής είχε μεταβεί στον τόπο, όπου διαπράχθηκε το έγκλημα.

Αναλύοντας το βιντεοληπτικό υλικό εντοπίστηκε ο ύποπτος να σταματάει το σκούτερ του στην είσοδο μιας πολυκατοικίας και εκεί να επιβιβάζεται σε μια άλλη μοτοσικλέτα ίδιου τύπου και ίδιου χρώματος με διαφορετικό αριθμό κυκλοφορίας.

«Κλειδί» το κινητό και τα προσωπικά αντικείμενα του υπόπτου για την εξιχνίαση

«Φως» στην υπόθεση αναμένεται να ρίξουν το κινητό του και κάποια προσωπικά του αντικείμενα που βρέθηκαν στο σπίτι της συντρόφου του, όπως και η μοτοσυκλέτα του. Όλα έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια βρίσκεται και εξετάζεται επίσης μία ύποπτη μηχανή, που πιθανολογείται ότι είναι η μηχανή του δράστη της δολοφονίας.

Οι Αρχές αναζητούν επικοινωνίες, επαφές και κυρίως στίγματα κίνησης του υπόπτου από το κινητό του, ενώ από τα προσωπικά του αντικείμενα και την μοτοσυκλέτα του αναζητούν αποτυπώματα, DNA και κυρίως πυρίτιδα.

Την ίδια ώρα, οι Αρχές ανακρίνουν την σύντροφό του αναζητώντας πληροφορίες, μεταξύ άλλων, για συγκεκριμένο άτομο που δραστηριοποιείται στη Μύκονο στον τομέα των ακινήτων και θεωρείται ύποπτος ως ηθικός αυτουργός. Από το κινητό του δράστη και τις ανακτήσεις από αυτό επιχειρούν να δουν αν υπάρχουν επαφές και επικοινωνίες με τον ύποπτο ηθικό αυτουργό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ