ΕΛΛΑΔΑ

Όσα αλλάζουν στις κλήσεις της Τροχαίας - Mέσω SMS και email η βεβαίωση παράβασης

Όσα αλλάζουν στις κλήσεις της Τροχαίας - Mέσω SMS και email η βεβαίωση παράβασης

Κλήση από την Τροχαία

EUROKINISSI / ΧΑΒΑΛΕΖΗΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

Για τον νέο τρόπο που θα πιστοποιούνται και θα αποστέλλονται οι κλήσεις της Τροχαίας, μίλησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός, «η Αστυνομία και η Τροχαία κινούνται προς μια κατεύθυνση εκσυγχρονισμού. Κατ’ αρχάς θα πρέπει να πω ότι έχουμε ενισχύσει πάρα πολύ την αστυνόμευση, έχουμε ενισχύσει τους ελέγχους της Τροχαίας. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, μάλιστα την τελευταία εβδομάδα, έχουν γίνει πάνω από 140.000 έλεγχοι και έχουν βεβαιωθεί 35.000 περίπου παραβάσεις».

«Είναι πολύ σημαντικό και γι’ αυτόν το λόγο ανακοινώνουμε τα στοιχεία ακριβώς για να φαίνεται ότι υπάρχει και μια αύξηση και των ελέγχων και των παραβατών και θέλουμε να καταπολεμήσουμε από εκεί και πέρα θέλουμε να πάμε σε ένα καινούργιο σύστημα, σε μια ψηφιοποίηση και των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας. Υπάρχει ένα πρόγραμμα το οποίο δουλεύεται τα τελευταία χρόνια πολύ εντατικά, το οποίο πλέον γίνεται πράξη και πλέον θα υπάρχει η ψηφιακή βεβαίωση των παραβάσεων. Δηλαδή ο αστυνομικός ο οποίος θα κάνει τον έλεγχο θα μπορεί να βεβαιώνει ψηφιακά μέσα από έναν υπολογιστή», τόνισε.

«Ο παραβάτης θα δέχεται στο κινητό μήνυμα και email»

«Ο παραβάτης θα δέχεται στο κινητό μήνυμα, αλλά και email και θα πρέπει να ξεχάσουμε σιγά σιγά την έγχαρτη πλέον κλήση που θυμόμαστε όλοι, όπου εδώ και πολλά χρόνια, όλο αυτό θα βεβαιώνεται ψηφιακά. Θα προβλεφθεί ταυτόχρονα και μία διαδικασία όπου πάλι με τον ίδιο τρόπο θα μπορεί κάποιος, όποιος θέλει να προβάλλει κάποιες αντιρρήσεις, γιατί θα πρέπει να σεβαστούμε και τα όποια δικαιώματα υπάρχουν», πρόσθεσε ο κ. Νικολακόπουλος.

«Θα βεβαιώνεται ψηφιακά η παράβαση»

«Θα βεβαιώνεται ψηφιακά η παράβαση, πλέον θα φαίνεται και μέσω της διασύνδεσης των πληροφοριακών συστημάτων με άλλα υπουργεία και το gov.gr η βεβαίωση και θα βεβαιώνεται αυτόματα το πρόστιμο».

«Όλα αυτά τα οποία γνωρίζουμε μέσω της διαδικασίας, δηλαδή ένα πελατειακό σύστημα το οποίο κακά τα ψέματα, πρέπει να το παραδεχτούμε, το οποίο υπήρχε, με αυτό τον τρόπο νομίζω ότι καταπολεμάται σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό, χωρίς επαναλαμβάνω, να στερήσουμε τα δικαιώματα κανενός», συμπλήρωσε ο υφυπουργός.

«Όμως ψηφιακά και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορεί να γίνει χωρίς να υπάρχει αυτή η προσωπική επαφή που υπάρχει μεταξύ του τροχονόμου και του αστυνόμου με τον τρόπο αυτό, ώστε να αποφευχθεί. Αυτό πιλοτικά ξεκινά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και σιγά σιγά θα επεκταθεί», κατέληξε ο κ. Νικολακόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ