ΕΛΛΑΔΑ

Απολογείται ο αστυνομικός που συνελήφθη για το κύκλωμα στις φυλακές Ιωαννίνων

Περιπολικό της αστυνομίας

ΑΠΕ/ΜΠΕ (φωτογραφία αρχείου)

Στον ανακριτή οδηγείται ο αστυνομικός που κατηγορείται και αυτός ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά και ξέπλενε χρήμα στις φυλακές Ιωαννίνων.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν χθες ο υποδιευθυντής και δύο διοικητικοί υπάλληλοι για εμπλοκή στο κύκλωμα και 2 πολίτες αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Ο αστυνομικός χθες, κατά την διάρκεια της απολογίας των άλλων κατηγορούμενων για συμμετοχή στο κύκλωμα διακίνησης ναρκτωικών και ξεπλύματος μαυρόυ χρήματος, αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατόπιν εντολής της Εισαγγελέως, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ιωαννίνων. Η διακομιδή του έγινε συνοδεία αστυνομικής δύναμης.

Οι τρεις από τους συνολικά οκτώ συλληφθέντες για την υπόθεση, μετά τις απολογίες τους κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι. Συνολικά είναι οκτώ άτομα που φέρεται να συμμετείχαν σε αυτή την εγκληματική οργάνωση που διακινούσαν ναρκωτικά και ξέπλεναν μαύρο χρήμα στις δικαστικές φυλακές Ιωαννίνων, όπου κρίθηκε προφυλακιστέος ο υποδιευθυντής της φυλακής.

Οι έρευνες στο σωφρονιστικό κατάστημα Σταυρακίου στα Ιωάννινα είναι καθημερινές. Xθες έγινε καινούργια έφοδος των σωφρονιστικών υπαλλήλων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, όπου βρέθηκαν μαχαίρια. Tο μήκος των δύο μαχαιριών είναι 31,5 εκατοστά και 25 εκατοστά, ενώ τα αυτοσχέδια μαχαίρια είχαν μήκος 15 και 11 εκατοστών. Βρέθηκαν επίσης, ένα όπλο 33 εκατοστών που είχε δημιουργηθεί από σπασμένο πόδι κρεβατιού, ένα κινητό τηλέφωνο με κάρτα sim, ένας φορτιστής και ένα τελάρο με κουτάκια μπύρας μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Ύστερα από έκτακτο έλεγχο που διενήργησαν χθες σωφρονιστικοί υπάλληλοι, εντόπισαν 100 συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 48,1 γραμμαρίων, μέσα σε αποχετευτικό φρεάτιο λυμάτων, που βρίσκεται στον κοινόχρηστο χώρο λουτρών κελιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης