ΕΛΛΑΔΑ

Oι κάμερες θα «δείξουν» τον κουκουλοφόρο που πέταξε βόμβα στο beach bar στη Στούπα

Παραλία με λουόμενους

INTIME NEWS / ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ένα πρωτοφανές για την περιοχή περιστατικό, με εκρηκτικό μηχανισμό σε παραλιακό κατάστημα, σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής σε παραλία στη Στούπα.

Ειδικότερα, δύο λεπτά μετά τις 4.00 τα ξημερώματα ένας δυνατός θόρυβος ξύπνησε πολλούς από τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής. Ένας άντρας με κουκούλα πέταξε εκρηκτικό μηχανισμό σε σκεπή καταστήματος beach bar, ο οποίος έπειτα από λίγο εξερράγη, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα tharrosnews.gr.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, η οποία έχει συλλέξει οπτικό υλικό, ενώ συλλέγει μαρτυρίες και στοιχεία.

Στην περιοχή που σημειώθηκε το συμβάν, λόγω της πληθώρας των καλοκαιρινών καταστημάτων, έχει ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία φύλαξης η γενικότερη επιτήρηση του χώρου.

Kατά τις ίδιες πληροφορίες, σεκιουριτάς που βρισκόταν στην περιοχή προχθές τα ξημερώματα άκουσε το θόρυβο μιας μηχανής να πλησιάζει και να σταματά, ενώ είδε από μακριά κάποιον να κατεβαίνει για λίγο και μετά να φεύγει. Δεν πέρασε πολλή ώρα και ακούστηκε η έκρηξη, που ξύπνησε αρκετούς από τους κατοίκους. Κανένα από τα καταστήματα εκείνη την ώρα δεν βρισκόταν σε λειτουργία και δεν υπήρξε τραυματισμός.

Κάμερες έχουν καταγράψει τον κουκουλοφόρο

Στο σημείο έσπευσαν στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, πυροτεχνουργοί και συνεργείο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό με δυναμίτη, τον οποίο ο δράστης πέταξε στη σκεπή του κτηρίου που στεγάζεται το κατάστημα, γι’ αυτό και οι ζημιές που προκλήθηκαν ήταν περιορισμένης έκτασης. Καθώς η περιοχή είναι ιδιαίτερα τουριστική, οι αστυνομικοί σε μικρό χρόνο είχαν στα χέρια τους αρκετά βίντεο από κάμερες καταστημάτων που έδειχναν το δράστη και τη διαδρομή που ακολούθησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης ήταν μόνος, είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και έφτασε στο σημείο με ένα παλιό μηχανάκι. Κατέβηκε, πέταξε το μηχανισμό και έφυγε.

Εκτιμάται πως πρόκειται για μήνυμα εκφοβισμού και οι αστυνομικοί εξετάζουν όλα τα κίνητρα για τον εντοπισμό του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης