ΕΛΛΑΔΑ

Ποιος είναι ο δράστης της δολοφονίας στο Ψυχικό - Ολονύχτια ανάκριση στη ΓΑΔΑ

To αυτοκίνητο, στο οποίο δολοφονήθηκε από αγνώστους ο 54χρονος τοπογράφος στο Ψυχικό. 

Εurokinissi

Ένας άνδρας που στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις αρχές για απαγωγή, έχει προσαχθεί ως βασικός ύποπτος της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

Ενδείξεις για συμμετοχή του στην υπόθεση προέκυψαν από την ανάλυση του κινητού τηλεφώνου του θύματος από τα στελέχη της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών και καταθέσεις μαρτύρων. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν στοιχεία που θα καταστήσουν κατηγορούμενο τον ύποπτο και βρίσκονται σε μια συνεννόηση με τις εισαγγελικές Αρχές για την έκδοση εντάλματος σύλληψης.

Συμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται την εντολή δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου έδωσε άτομο που δραστηριοποιείται στη Μύκονο. Πάντως από τη μέχρι τώρα έρευνα του κινητού τηλεφώνου του θύματος προέκυψε ότι υπάρχουν δύο άτομα, έχουν αποστείλει απειλητικά μηνύματα σε βάρος του 54χρονου.

Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση εξέταζαν αν αυτές οι απειλές σχετίζονταν με τη δολοφονία. Οι αποστολείς αυτών των απειλητικών μηνυμάτων, αν και είχαν τοποθετηθεί στη λίστα των υπόπτων, δεν υπάρχουν προς το παρόν ενδείξεις και στοιχεία πως θα μπορούσαν να τους καταστήσουν κατηγορούμενους.

Αξιωματικοί του ανθρωποκτονιών αναφέρουν ότι υπάρχει μια «καλή ερευνητική εικόνα» για το ποιος θα μπορούσε να είναι ο δράστης και το κίνητρό του. Σύμφωνα με τους αρμόδιους αστυνομικούς εξετάζεται το κίνητρο που προκάλεσε τη δολοφονία, να είναι ένας συνδυασμός επαγγελματικών και προσωπικών διαφορών. Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση έχουν λάβει εννέα καταθέσεις από Αθήνα και έξι από Μύκονο, ενώ μετά την κηδεία πήραν άλλες δυο από άτομα που ήρθαν από την Μύκονο να παραστούν στην κηδεία και αργότερα από την σύζυγο του θύματος. Κανένας στην επίσημη κατάθεση δεν κατονομάζει συγκεκριμένο πρόσωπο, με το οποίο ο επιχειρηματίας να ήταν σε κόντρα. Σε πληροφοριακό επίπεδο αρκετοί έχουν μιλήσει για συγκεκριμένο πρόσωπο.

Στο μεταξύ οι αστυνομικοί για τουλάχιστον 1 χιλιόμετρο έχουν καταφέρει να «χαρτογραφήσουν» μέσω βιντεοληπτικού υλικού, την πορεία του «μοναχικού λύκου», μετά την εκτέλεση του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό. Ο δράστης φέρεται να παρακολουθούσε για μέρες τις κινήσεις του θύματος, ήξερε το πρόγραμμα και τις συνήθειες του, τον περίμενε για 52 λεπτά στο σημείο της δολοφονίας και τον εκτέλεσε χρησιμοποιώντας δύο πιστόλια 9 χιλιοστών, προκειμένου να αποκλείσει την πιθανότητα το πρώτο από αυτά να πάθει εμπλοκή. Δεν φαίνεται ότι τον απασχολούσε αν η παρουσία του θα κινούσε υποψίες. Είχε βρεθεί τις προηγούμενες ημέρες τόσο έξω από το σπίτι του θύματος στο Χαλάνδρι, όσο και στα γραφεία της τεχνικής εταιρείας στο Ψυχικό. Εκεί γνώριζε ότι ο 54χρονος πάρκαρε σε συγκεκριμένο σημείο και έκανε καθημερινά την ίδια κίνηση, βγάζοντας την μπαλαντέζα για να φορτίσει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή επέλεξε να χτυπήσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης