ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακίστηκε πρώην εποχικός πυροσβέστης – Κατηγορείται για δέκα φωτιές στη Λάρισα

Προφυλακίστηκε πρώην εποχικός πυροσβέστης – Κατηγορείται για δέκα φωτιές στη Λάρισα

Πυροσβέστης κατά την διάρκεια φωτιάς

ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / IN TIME (φωτογραφία αρχείου)

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε από τον ανακριτή και την εισαγγελέα της Λάρισας ένας 64χρονος πρώην εποχικός πυροσβέστης για τις κατηγορίες δέκα φωτιών έξω από την πόλη σε διάστημα μερικών ημερών.

Ο 64χρονος που είχε συλληφθεί μετά από έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) του Πυροσβεστικού Σώματος και του Ανακριτικό Τμήματος της Π.Υ. Λάρισας ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης 10 πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στον δρόμο Λάρισας Αμπελώνα, μετά τη Γιάννουλη, στο ύψος κλινικής.

Σύμφωνα με το Onlarissa ο μεγάλος αριθμός των εστιών στην ίδια περιοχή προκάλεσε την παρέμβαση κλιμακίου της ΔΑΕΕ, το οποίο συνέλαβε τον 64χρονο για τις φωτιές που εκδηλώθηκαν:

Στις 10 Ιουνίου σε αγροτική περιοχή της Γιάννουλης, στις 12 Ιουνίου στον επαρχιακό δρόμο Γιάννουλης Αμπελώνα, στις 13 Ιουνίου στο 6ο χλμ. του επαρχιακού δρόμου Λάρισας Αμπελώνα, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στον ίδιο δρόμο, στις 14 Ιουνίου στον επαρχιακό δρόμο Γιάννουλης Αμπελώνα, στις 19 Ιουνίου στο 7ο χλμ. του επαρχιακού δρόμου Λάρισας Αμπελώνα, στις 21 Ιουνίου στον επαρχιακό δρόμο Λάρισας – Τυρνάβου, ενώ την 1η Ιουλίου φέρεται να έβαλε φωτιά διαδοχικά και με διαφορά λίγης ώρας σε τρία διαφορετικά σημεία αγροτικών περιοχών της Γιάννουλης.

Σε βάρος του 64χρονου ασκήθηκε δίωξη από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών για εμπρησμό από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση, από τον οποίο θα μπορούσε να προκληθεί κίνδυνος σε ανθρώπους και ξένα πράγματα. Ο 64χρονος -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- φέρεται να αρνήθηκε την κατηγορία, ωστόσο μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ