ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στο «Παπάφειο» Ίδρυμα ο 12χρονος που κατηγορείται για βιασμό 9χρονου

Θεσσαλονίκη: Στο «Παπάφειο» Ίδρυμα ο 12χρονος που κατηγορείται για βιασμό 9χρονου

Ανήλικος

Unsplash (φωτογραφία αρχείου)

Ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν την μεταφορά και τον εγκλεισμό του 12χρονου αγοριού που κατηγορείται για βιασμό ενός 9χρονου στα Διαβατά, στο «Παπάφειο» Αναμορφωτικό  Ίδρυμα της Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του ανηλίκου είχε ασκηθεί κακουργηματική δίωξη για βιασμό με θύμα ανήλικο, πράξη για την οποία απολογήθηκε σήμερα - παρουσία παιδοψυχολόγου - στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του ο ανήλικος κατηγορούμενος φέρεται να παραδέχθηκε ότι είχε σεξουαλική επαφή με τον 9χρονο (κάτι που προκύπτει άλλωστε από τα ιατροδικαστικά ευρήματα κατά την εξέτασή του), ισχυριζόμενος ωστόσο ότι όλα συνέβησαν με τη συναίνεση του θύματος, αρνούμενος την εις βάρος του αποδιδόμενη πράξη.

Κατά πληροφορίες δεν έχει διευκρινιστεί η χρονική διάρκεια της παραμονής του στο «Παπάφειο», θέμα για το οποίο αναμένεται να αποφασίσει η ανακρίτρια.

Για την ίδια υπόθεση, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελία του παππού του 9χρονου στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ., είχαν συλληφθεί και οι γονείς του 12χρονου.

Απολογήθηκαν στην ίδια ανακρίτρια για το πλημμέλημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου και αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ