ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Για ανθρωποκτονία με δόλο διώκεται ο 42χρονος που ξυλοκόπησε τον πατέρα του

Θεσσαλονίκη: Για ανθρωποκτονία με δόλο διώκεται ο 42χρονος που ξυλοκόπησε τον πατέρα του
Το δικαστικό μέγαρος Θεσσαλονίκης INTIME

Η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο 42χρονος που φέρεται να ξυλοκόπησε τον 82χρονο πατέρα του, στην Τούμπα Θεσσαλονίκης αναβαθμίστηκε σε ανθρωποκτονία με δόλο.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε ένα 24ωρο αφότου κατέληξε ο ηλικιωμένοςστο Νοσοκομείο Παπανικολάου όπου νοσηλευόταν.

Ο κατηγορούμενος γιος είχε απολογηθεί και κριθεί προφυλακιστέος για ενδοοικογενειακή βαριά σωματική βλάβη, πράξη την οποία αρνήθηκε, αποδίδοντας τον τραυματισμό του 82χρονου πατέρα σε πτώση μέσα στο μπάνιο.

Μετά την αλλαγή της κατηγορίας ο 42χρονος θα κληθεί να καταθέσει συμπληρωματικά στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκη που χειρίζεται τη δικογραφία.

Ενώπιον της ίδιας ανακρίτριας κατέθεσε το πρωί η 80χρονη μητέρα του κατηγορούμενου, η οποία φέρεται να επιμένει στην εκδοχή την οποία είχε μεταφέρει προανακριτικά στην ΕΛ.ΑΣ. ότι ο τραυματισμός του συζύγου της προήλθε από πτώση.

Να σημειωθεί ότι η Αστυνομία είχε συλλάβει τον 42χρονο, μετά την ένορκη κατάθεση που έδωσε ειδικευόμενος γιατρός του νοσοκομείου, όταν εξετάζοντας τον ηλικιωμένο του εκμυστηρεύτηκε ότι ο γιος του τον ξυλοκόπησε. Όπως είχε καταθέσει ο ίδιος γιατρός, από την εξέταση τους ασθενούς δε διαπιστώθηκαν εξωτερικά τραύματα και κακώσεις κεφαλής και σώματος, πλην όμως λόγω ευρημάτων στην αξονική εγκεφάλου, ο ηλικιωμένος κρίθηκε αναγκαίο να παραπεμφθεί στο Νευροχειρουργικό Τμήμα του Νοσοκομείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ