ΕΛΛΑΔΑ

Στην Λάρισα το πρώτο κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου - Με ήπια εγκεφαλίτιδα ο ασθενής

Στην Λάρισα το πρώτο κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου - Με ήπια εγκεφαλίτιδα ο ασθενής

Κουνούπι 

AP Photo/Pat Wellenbach

Το πρώτο κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου εντοπίστηκε στην χώρα μας για φέτος στην Λάρισα με τον άνθρωπο που προσβλήθηκε να μεταφέρεται στο νοσοκομείο με ήπια συμπτώματα εγκεφαλίτιδας.

Την εμφάνιση του ιού του Δυτικού Νείλου στην ελληνική επικράτεια για το 2024, έκανε γνωστή με ανακοίνωση του ο ΕΟΔΥ ο οποίος τονίζει μεταξύ άλλων ότι ο ασθενής είχε έναρξη συμπτωμάτων το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου, έχοντας λάβει ήδη εξιτήριο από το νοσοκομείο που νοσηλεύθηκε.

«Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ενημερώνει ότι διαγνώσθηκε στη χώρα μας το πρώτο περιστατικό λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου για την περίοδο μετάδοσης 2024, με πιθανότερο τόπο έκθεσης στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας (Δήμο Λαρισαίων)» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

«Το περιστατικό παρουσίασε εικόνα ήπιας εγκεφαλίτιδας, είχε έναρξη συμπτωμάτων εντός του τελευταίου δεκαημέρου του Ιουνίου 2024 και έχει λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο. Κρούσματα της λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου εμφανίζονται σε πολλές χώρες παγκοσμίως, όπως και σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, σε ετήσια βάση, συνήθως κατά τους καλοκαιρινούς και φθινοπωρινούς μήνες» αναφέρεται.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο 2024, ο ΕΟΔΥ ενημέρωνε τόσο τους πολίτες όσο και τους επαγγελματίες υγείας πανελλαδικά για την ανάγκη εγρήγορσής τους για τη νόσο δίνοντας συστάσεις για λήψη μέτρων προφύλαξης από τα κουνούπια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ