ΕΛΛΑΔΑ

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα: Στον κλοιό της κακοκαιρίας μέχρι το βράδυ η Αττική

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα: Στον κλοιό της κακοκαιρίας μέχρι το βράδυ η Αττική

Βροχερός καιρός στην Αθήνα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές για την κακοκαιρία , η οποία πλήττει τη χώρα με καταιγίδες, αλλά και κεραυνούς που προκαλούν πυρκαγιές

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους καλεί να μην βρίσκονται σε ανοιχτό χώρο, αλλά σε μέρος που περιβάλλεται από κτήρια, για να μην κινδυνεύσουν από κάποιον κεραυνό. Η κατάσταση αναμένεται να ομαλοποιηθεί μετά τις 9 το βράδυ.

Η ανάρτηση

«Καλημέρα. Σήμερα μην βρεθείτε σε ανοικτούς χώρους. Προσπαθείστε να έχετε γύρω σας κτίρια αν είστε έξω ή μέσα στο αμάξι. Η καταιγίδα μπορεί να είναι μέχρι 40 km μακρία σας (μην βρέχει πάνω από το κεφάλι σας) και να σας χτυπήσει κεραυνός. Μετα τις 21.00 σήμερα θα είμαστε ασφαλείς» έγραψε.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας:

Π

Χαλάζι σε Δροσιά και Διόνυσο

Χαλάζι έφερε η κακοκαιρία εξπρές σε Δροσιά και Διόνυσο στην Αττική την Πέμπτη (4/7), ενώ νωρίτερα από τους πολλούς κεραυνούς στα βόρεια προάστια εστίες πυρκαγιάς ξέσπασαν σε Άνοιξη, Μαραθώνα και Χαλάνδρι.

Χαλάζι έπεσε στον Άγιο Στέφανο, ενώ βροχή το μεσημέρι της Πέμπτης έπεφτε σε Βαρυμπόμπη, Εκάλη και Τατόι. Καταρρακτώδης βροχή έπεσε στα Σπάτα. Έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν επίσης την Παλλήνη, την Ιπποκράτειο Πολιτεία και τη Ραφήνα.

Τουλάχιστον τέσσερις φωτιές από κεραυνούς ξέσπασαν στη Μυτιλήνη.

Υπενθυμίζεται ότι προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα εστάλη από το 112 στην Αττική.

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχοπτώσεις πλήττει και τη Λαμία.

Το μήνυμα προειδοποιούσε για τοπικά ισχυρές καταιγίδες στην Αττική από το μεσημέρι της Πέμπτης (4/7) έως και τις πρώτες βραδινές ώρες.

keravvv1.jpg

ΠΗΓΗ: CNN Greece

Ακόμη καλούσε τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

keravvv.jpg

ΠΗΓΗ: CNN GREECE

Μάλιστα αίσθηση προκαλεί η εικόνα που δείχνει τα σημεία όπου έπεσανκεραυνοί στην Αττική.

keerav.jpg

Το μήνυμα του 112

«Επείγουσα ειδοποίηση.

Πολιτική προστασία 4-7-2024 12:05. Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Σύμφωνα με την ΕΜΥ προβλέπονται τοπικά ισχυρές καταιγίδες στην Αττική από το μεσημέρι σήμερα έως και τις πρώτες βραδινές ώρες. Περιορίστε τις μετακινήσεις και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα.

Νέο επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ

Η ΕΜΥ με νεότερο επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού αναφέρει ότι οι καταιγίδες σε τοπικό επίπεδο θα έχουν ιδιαίτερη σφοδρότητα, θα υπάρχει μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα Πέμπτη 04/07/24 θα επηρεάσουν:

α. Την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως νομοί Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής) καθώς και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου έως νωρίς το απόγευμα.

β. Τη Θεσσαλία και τις Σποράδες έως το απόγευμα.

γ. Την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια έως αργά το απόγευμα. Επισημαίνεται ότι σε τοπικό επίπεδο στην Αττική η ραγδαιότητα των φαινομένων θα είναι υψηλή, με μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Η επιδείνωση του καιρού θα διαρκέσει τουλάχιστον έως το απόγευμα ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι ήδη μήνυμα από το 112 για έντονα καιρικά φαινόμενα πήραν Θεσσαλονίκη, Πιερία, Χαλκιδική, και Καβάλα από την Τετάρτη (3/7) που προειδοποιούσε για έντονα καιρικά φαινόμενα από το πρωί της Πέμπτης μέχρι και το μεσημέρι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ