ΕΛΛΑΔΑ

Ετοίμαζαν νέα επίθεση οι συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική - 3.000 ευρώ θα ήταν η αμοιβή τους

Ετοίμαζαν νέα επίθεση οι συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική - 3.000 ευρώ θα ήταν η αμοιβή τους

Αστυνομικοί σε περιπολία

EUROKINISSI (φωτογραφία αρχείου)

Λίγο πριν προχωρήσουν σε νέο τρομοκρατικό χτύπημα σε βάρος ισραηλινών συμφερόντων σταμάτησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τους επτά συλληφθέντες για τις εμπρηστικές επιθέσεις σε συναγωγή και σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας.

Μάλιστα οι Αρχές γνωρίζουν ότι η εντολή που είχαν πάρει τα άτομα που αποτελούσαν τον εκτελεστικό βραχίονα της οργάνωσης θα έπαιρναν τρεις χιλιάδες ευρώ ως ανταμοιβή και ότι τα χρήματα αυτά τους τα είχε υποσχεθεί ο Αφγανός έγκλειστος στις φυλακές.

Τώρα περιμένουν από τα αποτελέσματα από τα κινητά τους τηλέφωνα να διαπιστώσουν πως γίνονταν οι επαφές αλλά και εάν ο έγκλειστος Αφγανός λειτουργούσε στην ουσία για λογαριασμό άλλων.

Επτά συλλήψεις από την αντιτρομοκρατική για τρεις εμπρησμούς στην Αθήνα

Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συνελήφθησαν συνολικά επτά άτομα για δύο υποθέσεις εμπρησμών σε κατάστημα, ξενοδοχείο και συναγωγή στην Αθήνα.

Πρόκειται για δύο Έλληνες, τρία άτομα από το Ιράν και δύο από το Αφγανιστάν οι οποίοι στις 15 Μαϊου προέβησαν σε φθορές και ρίψη μολοτοφ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ξενοδοχείο Ισραηλινών συμφερόντων στη συμβολή των οδών Μυκόνου και Αισωπού και στις 18 Ιουνίου έκαψαν κλεμένη μοτοσυκλέτα έξω από ορθόδοξη εβραϊκή συναγωγή στην οδό Αισώπου 10.

Οι πέντε είναι στις φυλακές και οι άλλοι δύο ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει για ληστείες και ναρκωτικά. Στις επιθέσεις της 15ης Μαϊου έσπασαν τζάμια και πέταξαν εμποτισμένα πανιά με εύφλεκτο υγρό, παρότι υπήρχε κόσμος στα κτήρια.

Στη δεύτερη στις 18 Ιουνίου περιελουσαν την είσοδο της συναγωγής και πέταξαν και ένα μπουκάλι βενζίνη. Φαίνεται να λαμβάναν εντολές από έναν Αφγανό ο οποίος είναι στις φυλακές για ανθρωποκτονία.

Είχε σκοτώσει έναν Αλβανό στην Ελλάδα είχε διαφύγει στη Γερμανία αλλά εκδόθηκε πριν ένα χρόνο και εκτίει ποινή. Δεν ξέρουν γιατί τον υπάκουαν και αναμένουν να βρουν το γιατί από τα κινητά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να ήταν κατά των Εβραίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) συνελήφθησαν, δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, συνολικά -7- άτομα, για την –κατά περίπτωση- εμπλοκή τους σε δύο διαφορετικές υποθέσεις εμπρησμών, που έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας, την 15-05-2024 σε κατάστημα και ξενοδοχείο και την 18-06-2024 σε συναγωγή.

Ειδικότερα όπως προέκυψε από την έρευνα, 46χρονος και 36χρονος αλλοδαπός καθώς και 25χρονη ημεδαπή, έχοντας ως συνεργό 44χρονο αλλοδαπό, πρώτες πρωινές ώρες της 15-05-2024, προκάλεσαν με τη χρήση αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού, εμπρησμό σε κτήριο στο κέντρο της Αθήνας, όπου συστεγάζονται κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ξενοδοχείο.

Στη δεύτερη περίπτωση, 44χρονος ημεδαπός και 26χρονος αλλοδαπός, έχοντας ως συνεργό 30χρονο αλλοδαπό, πρώτες πρωινές ώρες της 18-06-2024, προσέγγισαν με κλεμμένη δίκυκλη μοτοσικλέτα την κεντρική είσοδο κτηρίου -ομοίως στο κέντρο της Αθήνας-, στο οποίο στεγάζεται συναγωγή και προκάλεσαν πυρκαγιά ρίπτοντας εύφλεκτο υλικό σε αυτή.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για –κατά περίπτωση- εμπρησμό με πρόθεση από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά κατά συναυτουργία, κατασκευή και κατοχή εμπρηστικών μηχανισμών από τους οποίους μπορούσε να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο, κατά συναυτουργία, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς τελεσθείσας με φωτιά και ρατσιστικά χαρακτηριστικά κατά συναυτουργία, κλοπή κατά συναυτουργία καθώς και παράνομη οπλοφορία αεροβόλου όπλου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ τα πειστήρια που κατασχέθηκαν στο πλαίσιο των ερευνών σε οικία και κελί καταστήματος κράτησης, απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Σημειώνεται ότι, από τους ανωτέρω συλληφθέντες πέντε προφυλακίστηκαν και δύο αφέθηκαν με περιοριστικούς όρους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ