ΕΛΛΑΔΑ

Ο Anthony Aouad αναλαμβάνει τη Γενική Διεύθυνση της Sanofi Ελλάδος

Ο Anthony Aouad αναλαμβάνει τη Γενική Διεύθυνση της Sanofi Ελλάδος

Ο Anthony Aouad

SANOFI

Νέος επικεφαλής της φαρμακοβιομηχανίας Sanofi Ελλάδας, αναλαμβάνει ο Anthony Aouad. Τα καθήκοντά του, περιλαμβάνουν και την Επιχειρησιακή Μονάδας Φαρμάκου της εταιρείας για την Ελλάδα, την Ουγγαρία και την Ουκρανία.

Ο Anthony Aouad προσχώρησε στη Sanofi το 2012 αναλαμβάνοντας μία σειρά ηγετικών ρόλων στο Τμήμα του Finance σε διάφορες χώρες δραστηριοποίησης της εταιρείας, μεταξύ των οποίων και τον ρόλο του CFO στην Ουκρανία.

Το 2021 εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα σε ρόλο Επικεφαλής του Digital Transformation και Market Insights για την Κεντρική και Νότια Ευρώπη. Παράλληλα, το 2023 ανέλαβε τη Γενική Διεύθυνση της Επιχειρησιακής Μονάδας Γενικής Ιατρικής για την Ελλάδα, συμβάλλοντας σημαντικά με το έργο του στον εκσυγχρονισμό της επιχειρησιακής μονάδας και την επίτευξη των στρατηγικών στόχων της εταιρείας. Επιπρόσθετα στην πλούσια επαγγελματική του εμπειρία στον κλάδο του φαρμάκου, διαθέτει και ακαδημαϊκό υπόβαθρο τόσο στις Επιστήμες Υγείας όσο και στην επιστήμη των Χρηματοοικονομικών, καθώς είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στη Βιοχημεία από το Πανεπιστήμιο Paris V René Descartes και μεταπτυχιακού στη Χρηματοοικονομική και Συμβουλευτική Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο HEC Paris.

Ο Anthony Aouad δήλωσε σχετικά με την ανάληψη των νέων του καθηκόντων: «Στόχος μας στη Sanofi είναι να γίνουμε η ηγέτιδα εταιρεία ανοσολογίας στον κόσμο και είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων για την εμπιστοσύνη της εταιρείας στο πρόσωπό μου προς την επίτευξη του κοινού μας αυτού σκοπού. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την εξαιρετική ομάδα ανθρώπων που με στηρίζουν στις 3 χώρες της αρμοδιότητάς μου και να δεσμευτώ ότι μαζί θα αναζητήσουμε τα θαύματα της επιστήμης για να βελτιώσουμε τις ζωές των ασθενών μας και να ενισχύσουμε το αποτύπωμα της εταιρείας μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ