ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Στην φυλακή άνδρας που χτύπησε με σιδερολοστό συγκάτοικό του - Τον ενοχλούσε η μουσική

Kελιά σε φυλακή. 

Εurokinissi

Ποινή κάθειρξης 9,5 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε αλλοδαπό άνδρα που χτύπησε και τραυμάτισε βαρύτατα ομοεθνή του με σιδηρολοστό , επειδή τον ενοχλούσε η δυνατή μουσική που είχε βάλει στο κινητό του.

Ο Νιγηριανός κατηγορούμενος μετά την ανακοίνωση της απόφασης από το δικαστήριο οδηγήθηκε στην φυλακή για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του , καθώς κρατείται από τον Σεπτέμβριο του 2022, όπου και έγινε το αιματηρό περιστατικό.

Σύμφωνα με το thestival o κατηγορούμενος με καταγωγή από τη Νιγηρία εργαζόταν -όπως και το θύμα του, υπήκοος Σιέρα Λεόνε- σε εργοστάσιο επεξεργασίας ελαίων στην περιοχή «Καλύβες» Χαλκιδικής, ενώ διέμεναν μαζί σε δωμάτιο που βρίσκεται στον πίσω χώρο της ίδιας επιχείρησης.

Το επίδικο περιστατικό συνέβη τον Σεπτέμβριο του 2022, ενώ ο παθών εισήχθη στη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου Πολυγύρου όπου νοσηλεύτηκε 12 μέρες για την αντιμετώπιση της σοβαρής κατάστασης της υγείας του.

Ο Νιγηριανός κατηγορούμενος στην απολογία του ομολόγησε ότι προηγήθηκε καβγάς μεταξύ τους με αφορμή τη δυνατή μουσική που έβαλε ο συγκάτοικος του στο κινητό και ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα καθώς δέχθηκε πρώτος επίθεση.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο, με οριακή πλειοψηφία (4-3), για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου επέστρεψε στις φυλακές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης