ΕΛΛΑΔΑ

Φωτογραφία και βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά στα Γλυκά Νερά

Φωτογραφία και βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά στα Γλυκά Νερά

Επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς 

Νίκος Ραζής / CNN GREECE

Τη στιγμή που εκδηλώνεται η φωτιά στα Γλυκά Νερά το μεσημέρι της Τετάρτης (3/7) καταγράφουν φωτογραφίες και βίντεο ντοκουμέντο.

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγα δευτερόλεπτα μετά την πτώση του drone που εντοπίστηκε από τις Αρχές.

Η στιγμή που ξεσπά η φωτιά

drone, fotia

Η στιγμή εκδήλωσης της φωτιάς στα Γλυκά Νερά

CNN GREECE

Η ίδια στιγμή αποτυπώνεται και σε βίντεο ντοκουμέντο που δημοσίευσε o τηλεοπτικός σταθμός του MEGA.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά ξεκίνησε μετά από πτώση ενός drone που πετούσε στην περιοχή και το οποίο φέρεται να ανήκει σε εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών που έκανε γυρίσματα στο σημείο.

Με βάση τα στοιχεία που έχουν ήδη στα χέρια τους οι Αρχές και ενώ την υπόθεση έχει αναλάβει το Προανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής, η φωτιά ξεκίνησε από έκρηξη της μπαταρίας του drone και εξαπλώθηκε στο σημείο.

Νωρίτερα, προσήχθησαν τέσσερα άτομα, τα οποία ισχυρίστηκαν ότι βρέθηκαν στο σημείο για να κάνουν μια δοκιμαστική πτήση και έχασαν τον έλεγχο.

Τα τέσσερα άτομα αρχικά προσπάθησαν να διαφύγουν από το σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιά, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς που βρίσκονταν εκεί για περιπολίες.

Σε σύλληψη μετατράπηκε μια προσαγωγή

Στο μεταξύ, σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή ενός 35χρονου που είχε προσαχθεί με ακόμη τρία άτομα νωρίτερα.

Ο συλληφθείς φέρεται να είναι ο χειριστής του drone και την Πέμπτη (4/7) αναμένεται να περάσει το κατώφλι του Εισαγγελέα.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε δασική έκταση στην περιοχή Γλυκά νερά Αττικής, ενώ επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 4.675 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ