ΕΛΛΑΔΑ

Γλυκά Νερά: Από πτώση drone ξεκίνησε η φωτιά - Τέσσερις οι προσαγωγές

Η φωτιά στα Γλυκά Νερά

Νίκος Ράζης/CNN Greece

Υπό έλεγχο είναι πλέον η φωτιά στα Γλυκά Νερά, που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (3/7) σε δασική έκταση και η οποία έφτασε να απειλήσει οικισμό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά ξεκίνησε μετά από πτώση ενός drone που πετούσε στην περιοχή και το οποίο φέρεται να ανήκει σε εταιρεία παραγωγής που έκανε δοκιμαστική πτήση στο σημείο. 

Με βάση τα στοιχεία που έχουν ήδη στα χέρια τους οι Αρχές και ενώ την υπόθεση έχει αναλάβει το Προανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής, η φωτιά ξεκίνησε από έκρηξη της μπαταρίας του drone και εξαπλώθηκε στο σημείο.

Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία δικογραφίας με τα τέσσερα άτομα που έχουν προσαχθεί να ισχυρίζονται ότι βρέθηκαν στο σημείο για να κάνουν μια δοκιμαστική πτήση και έχασαν τον έλεγχο.

Τα τέσσερα άτομα αρχικά προσπάθησαν να το σκάσουν από το σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιά, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς που βρίσκονταν εκεί για περιπολίες για τη φωτιά. Οι προσαχθέντες έχουν ήδη οδηγηθεί στο ΑΤ Παιανίας ενώ έχει ενημερωθεί και η Πυροσβεστική για να τους παραλάβει.

Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά

Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν 105 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 26 οχήματα και από αέρος επιχειρούν 9 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για συντονισμό.

Συνδρομή παρείχαν εθελοντές με εθελοντικά οχήματα, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου, ενώ στο σημείο παραμένουν και αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 14:20 σε δασική έκταση στα Γλυκά Νερά Αττικής, στη βόρεια πλευρά του Υμηττού και κινήθηκε αντίθετα από τα σπίτια, προς το δασικό κομμάτι σε σημείο όπου υπάρχει πυκνή δασική έκταση.

Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε ισχύ από την αστυνομία στα Γλυκά Νερά και στην Αγία Παρασκευή για διευκόλυνση των πυροσβεστικών δυνάμεων, αλλά και για την ασφάλεια των πολιτών.

Συγκεκριμένα η Αστυνομία έχει προχωρήσει στις εξής εκτροπές κυκλοφορίας:

  • Κρητικού Πελάγους και Αγίου Ιωάννου (περιοχή Γλυκά Νερά)
  • Γραβιάς και Ανατολικής Μεσογείου (περιοχή Αγίας Παρασκευής)
  • Αγίου Ιωάννη και Κολοκοτρώνη προς Υμηττό (περιοχή Γλυκά Νερά)
  • Επί της οδού Αναστάσεως από το ύψος των νεκροταφείων (περιοχή Παπάγου)
  • Επί Ανωνύμου οδού στο ύψος του στρατοπέδου Σακέτα προς Υμηττό (περιοχή Βύρωνα)

Ήχησε το 112- Εκκενώθηκε το Αμερικανικό Κολέγιο

Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών, σε περίπτωση που χρειαστεί να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

Παράλληλα, δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το Αμερικανικό Κολέγιο και η μεταφορά των μαθητών έγινε με ασφάλεια, χωρίς να προκληθεί το παραμικρό πρόβλημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης