ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά σε ξερά χόρτα στο Κορωπί

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης 03/07 σε ξερά χόρτα στο Κορωπί. Άμεσα κινητοποιήθηκαν δυνάμεις τις Πυροσβεστικής.

Για την κατάσβεσή της έσπευσαν στο σημείο και επιχειρούν 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

Ήχησε το 112 για τη φωτιά στα Γλυκά Νερά

Την ίδια ώρα, ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στην πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης 03/07 σε δασική έκταση στα Γλυκά Νερά Αττικής πλησίον του οικισμού. Άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγεια και εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών λόγω της δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 14:20 σε δασική έκταση στα Γλυκά Νερά Αττικής, στη βόρεια πλευρά του Υμηττού και μέχρι στιγμής κινείται αντίθετα από τα σπίτια, προς το δασικό κομμάτι σε σημείο όπου υπάρχει πυκνή δασική έκταση.

Για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί 100 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 25 οχήματα και από αέρος 9 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές με εθελοντικά οχήματα, υδροφόρες ΟΤΑ ενώ στο σημείο βρίσκονται και αστυνομικές δυνάμεις.

CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης