ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στα Γλυκά Νερά: Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής - Ήχησε το 112

Επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στα Γλυκά Νερά

Νίκος Ράζης/CNN Greece

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (3/7) σε δασική έκταση στα Γλυκά Νερά, η οποία καίει κοντά στον οικισμό. 

Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών, σε περίπτωση που χρειαστεί να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

Για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί 105 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 26 οχήματα και από αέρος επιχειρούν 9 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για συντονισμό.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές με εθελοντικά οχήματα, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου, ενώ στο σημείο βρίσκονται και αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 14:20 σε δασική έκταση στα Γλυκά Νερά Αττικής, στη βόρεια πλευρά του Υμηττού και μέχρι στιγμής κινείται αντίθετα από τα σπίτια, προς το δασικό κομμάτι σε σημείο όπου υπάρχει πυκνή δασική έκταση.

Έπειτα από ειδοποίηση προς το προσωπικό και τους σπουδαστές, το Αμερικανικό Κολλέγιο, που βρίσκεται κοντά στην περιοχή, εκκενώνεται.

«Λόγω πυρκαγιάς στην περιοχή, παρακαλούμε να εκκενώσετε αμέσως όλα τα κτίρια της Πανεπιστημιούπολης Αγίας Παρασκευής» αναφέρει η ανακοίνωση.

Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε ισχύ από την αστυνομία στα Γλυκά Νερά και στην Αγία Παρασκευή για διευκόλυνση των πυροσβεστικών δυνάμεων, αλλά και για την ασφάλεια των πολιτών.

Συγκεκριμένα η Αστυνομία έχει προχωρήσει στις εξής εκτροπές κυκλοφορίας:

  • Κρητικού Πελάγους και Αγίου Ιωάννου (περιοχή Γλυκά Νερά)
  • Γραβιάς και Ανατολικής Μεσογείου (περιοχή Αγίας Παρασκευής)
  • Αγίου Ιωάννη και Κολοκοτρώνη προς Υμηττό (περιοχή Γλυκά Νερά)
  • Επί της οδού Αναστάσεως από το ύψος των νεκροταφείων (περιοχή Παπάγου)
  • Επί Ανωνύμου οδού στο ύψος του στρατοπέδου Σακέτα προς Υμηττό (περιοχή Βύρωνα)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης