ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τοπικά φαινόμενα κυρίως, από το μεσημέρι και έπειτα, αναμένονται την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, νεφώσεις αναμένονται αρχικά κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου. Σταδιακά όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στην υπόλοιπη χώρα και κυρίως στα ηπειρωτικά. Σποραδικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στη Μακεδονία, στη Θράκη, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο και στο Ιόνιο. Τα φαινόμενα θα αυξηθούν και θα ενισχυθούν το μεσημέρι και απόγευμα και θα επηρεάσουν κυρίως τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Εξασθένηση αναμένεται τις βραδινές ώρες. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 22 έως 36, στην Ήπειρο από 17 έως 30, στη Θεσσαλία από 23 έως 35, στη Δυτική Στερεά από 23 έως 32, στην υπόλοιπη Στερεά από 21 έως 35, στην Πελοπόννησο από 17 έως 32, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 29, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 20 έως 34, στις Κυκλάδες από 22 έως 31, στα Δωδεκάνησα από 23 έως 32 και στην Κρήτη από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους και έως το βράδυ σε δυτικούς ίδιας έντασης. Ιδιαίτερα στον Θερμαϊκό, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, σταδιακά θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι δεν θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις οπότε και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι, κυρίως στα βόρεια.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες κυρίως το μεσημέρι - απόγευμα θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία - Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, κυρίως τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες.
Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, οι οποίες κυρίως το μεσημέρι - απόγευμα θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και στην κεντρική Μακεδονία 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού το βράδυ.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι στα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς και στα ηπειρωτικά έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού το βράδυ.
Ανεμοι: Δυτικών διευθύνσεων 4 με 5 και τοπικά στα κεντρικά και τα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 και τοπικά 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 29 βαθμούς και στην Κρήτη τοπικά έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε στα ηπειρωτικά τμήματα θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού το βράδυ.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις Σποράδες η μέγιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ